Trener Varaždina Zoran Kastel nakon pobjede nad Hajdukom ostvario je danas još jednu veliku pobjedu Foto: Krešimir Đurić

Kastel nakon pobjede nad Rijekom: Dečki su počeli vjerovati u sebe, to je najbitnija stvar

| 23.1.2021. u 18:45h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

- Igrali smo i prije ove pauze s Rijekom u Kupu, poznajemo mi njih, poznaju oni nas, sigurno da je kvaliteta na njihovoj strani. Rijeka je strašno kompaktna, dobra, uigrana ekipa, najdiscipliniraniji su u ligi, a danas smo napravili rezultat jer smo bili discipliniraniji od njih - rekao je uvodno komentirajući današnju veliku pobjedu nad Rijekom rezultatom 2:1, u susretu 17. kola HT Prve lige, trener momčadi Varaždina Zoran Kastel.

Golove za Varaždin postigli su Urata u 3. i Obregon u 33. minuti, a gol za Rijeku djelo je Kulenovića u 80. minuti nadmetanja.

- Prvi gol dao nam je dodatno samopouzdanje, dečki su počeli vjerovati u sebe, to je najbitnija stvar. Sami smo se doveli u ovu poziciju gdje jesmo, ja ih uvjeravam,  i svi ih uvjeravamo, ali to moraju pokazati na terenu, jedino sto posto i jedino tako možemo izaći iz ove situacije i jedino na taj način kada radimo rezultat  njima se diže samopouzdanje - rekao je Kastel.

Varaždin u petak očekuje nadmetanje u Koprivnici sa Slaven Belupom, a onda će gost na Gradskom stadionu u Varaždinu biti Gorica.

- Najbitnije je u sezonu ući s pobjedom, ovo nam jako puno znači jer sada u kratkom periodu u petak igramo sa Slavenom, pa u srijedu s Goricom i u nedjelju idemo u Šibenik. Dakle, u sljedeća dva tjedna imamo četiri utakmice u desetak dana. Imamo taj roster koji imamo i danas smo mijenjali, a dečki koji su ušli dali su svoj maksimalni doprinos. Spremat ćemo se za utakmicu po utakmicu, prvo ćemo sada razmišljati o Slaven Belupu, a onda poslije što bude. Idemo svaku utakmicu pokušati izvući maksimum iz ekipe jer su dečki svjesni da možemo napraviti rezultat jedino kada vozimo 100 na sat. Ne možemo 110, ali ne smijemo ni 90 na sat - zaključio je trener Varaždina Zoran Kastel.