Nenad Erić (lijevo) i Zoran Kastel na današnjem susretu s novinarima u klubu, a nakon sinoćnje pobjede u Zagrebu Foto: Dražen Novosel

Kastel: Bili smo dominantni u igri i zasluženo pobijedili

| 31.8.2017. u 11:02h | Objavljeno u Sport

- Bila je to jako zahtjevna utakmica za obje momčadi, radi lošijeg starta u sezonu, pa su se oba sastava čupala u tom susretu. Hrvatski Dragovoljac je jako dobro organiziran, vrlo nezgodna ekipa, koja ima specifično otvaranje po desnoj strani, po kojoj pokušavaju raditi višak igrača, no mi smo to uspjeli zatvoriti i parirati im. U igri smo bili dominantni, poveli smo golom Drožđeka iz slobodnog udarca, a greškom dva - tri igrača, nakon kornera, primili smo gol, no najbitnije je da smo poslije tog gola nastavili igrati i stvarali smo prilike. Posljednjih 20 minuta smo dominirali, dok je domaći trener govorio igračima da se zatvore i u tih 20 minuta imali smo tri četiri stopostotne prilike, ali nismo zabili, već smo gol postigli nakon jedne greške domaćeg vratara - komentirao je sinoćnju prvu pobjedu u prvenstvu trener Varaždina Zoran Kastel.

Varaždin je sinoć na stadionu u Sigetu u Zagrebu pobijedio Hrvatski Dragovoljac 2:1, golovima Domagoja Drožđeka u 13. i Nenada Erića u 89. minuti nadmetanja i tako došao do prve i to gostujuće pobjede u Drugoj HNL.

- Moramo biti zadovoljni zbog takvog raspleta, kojeg smo i zaslužili. od početka utakmice smo dominirali, kroz posjed lopte, pregršt prilika, koje na žalost nismo iskoristili i morat ćemo poraditi na mirnoći u završnici. Na kraju nam se posrećilo da postignemo gol u posljednjoj minuti i da pobijedimo na naše zadovoljstvo, a pobjeda će nam biti podstrek za dalje - rekao je strijelac drugog i odlučujućeg gola na sinoćnjem susretu Nenad Erić.

Na sinoćnjem je susretu u dresu Varaždina debitirao Igor Prahić.

- Donio nam je dimenziju više u igri, on je pravo pojačanje za ovu ekipu, nametnuo se od prve utakmice, iako fizički još nije potpuno spreman. Odigrao je sinoćnji susret s pola gasa, postavio se autoritativno na terenu, bio je vođa, dao nam je dodatnu mirnoću, upravo ono što nam je trebalo u zadnjem redu. S Prahićom smo dobili jako puno i što se tiče faze obrane i što se tiče organizacije igre, tako da će nam on biti najveće pojačanje - rekao je trener Kastel.

Momčad Varaždina u nedjelju, u sklopu 4. kola Druge HNL, na stadionu Varteksa od 20 sati očekuje nadmetanje sa sastavom Sesveta. U konkurenciji za momčad neće biti Jertec i Jagačić, s treninzima je počeo Kulenović, dok bi ostali trebali biti u konkurenciji za sastav.

- Sesvete je dobra, čvrsta organizirana momčad, opasna iz prekida, u prva dva kola postigli golove iz slobodnih udaraca, a u Solinu su izgubili zbog neiskustva. Očekuje nas težak susret, ali ne kao protiv Kustošije, jer očekujem da će se Sesvete pokušati nadigravati s nama i nadam se da ćemo uspjeti pobijediti - zaključio je trener Kastel.