Trenerski dvojac Zoran Kastel i Dario Jertec imali su formulu za uspjeh protiv Rijeke, hoće li je imati i za Slaven Belupo? Foto: Krešimir Đurić

Kastel: Ako se ukaže šansa da pobjedimo - pobijedit ćemo, a ne bih bio nezadovoljan bodom

| 28.1.2021. u 17:23h | Objavljeno u Sport

U sklopu 18. kola HT Prve lige nogometaše Varaždina sutra u 18 sati očekuje gostovanje u Koprivnici i susret sa Slaven Belupom, sastavom koji ima 2 boda više od momčadi trenera Zorana Kastela. Bit će to lokalni, susjedski derbi.

-Slaven Belupo si je dodatno zakomplicirao situaciju s porazom u Puli, imaju dva boda više od nas. Sigurno jedna iskusna ekipa koja ima četiri igrača od 34-35 i više godina, koja zna igrati na rezultat i zna umrtviti igru, koja kad povede teško je okrenuti rezultat jer su kompaktni. Igraju u zadnjem redu s tri igrača, a sigurno da nas čeka jedna jako teška i složena utakmica. Nadam se da će  dečki nakon pobjede nad Rijekom dobro reagirati, da su puni samopouzdanja te da su se digli. Kroz ovaj tjedan smo ih maksimalno spremili taktički, a nadam se da će biti spremni i odmorni za utakmicu. Ovisimo samo o sebi, gledamo samo sebe, nadamo se pozitivnom rezultatu i idemo odigrati pravu mušku utakmicu - rekao je trener Varaždina Zoran Kastel uoči sutrašnjeg nadmetanja u Koprivnici.

- Svi smo tu negdje, ima 4-5 ekipa koje su u donjem dijelu tablice. Rekao sam i igračima ne smijemo gledati druge već samo sebe jer sami ovisimo o sebi. Ovo je posljednja utakmica drugog kruga, još ima 18 utakmica poslije ove, još je puno bodova i utakmica u igri. Moramo ići iz utakmice u utakmicu, pokušati svaku utakmicu napraviti najviše što se može i jedino tako možemo izaći kao pobjednici iz svega ovoga- dodao je Kastel.

Kao i na prošlom susretu s Rijekom imat će gotovo kompletni igrački kadar na raspolaganju.

- Situacija je ista kao i za prošli susret, u treningu nisu Kolarić i Peco, a još su oporavljenici su Guera Djou i Novoselec, dok su ostali igrači u kadru - ističe trener Varaždina. Utakmicom u Koprivnici za njegovu momčad kreće malo naporniji ritam jer će već u srijedu na svom stadionu ugostiti Goricu, koja je u gornjem dijelu tablice, dok će u nedjelju u goste Šibeniku.

- U kratkom periodu od devet dana imamo tri utakmice i moramo probati izvući najviše što se može. Ako se sutra ukaže šansa da pobijedimo- pobijedit ćemo, a ako osvojimo bod, ne bih bio nezadovoljan - zaključio je Kastel.