KARTING Na otvorenju sezone u N. Marofu stotinjak kartingaša

J.Š./Varaždinske vijesti | 18.4.2017. u 18:21h | Objavljeno u Sport

Zagrebački Auto karting klub „Zanatlija“, poslije niza godina, odlučio se organizirati međunarodnu karting utrku, koja će se pod nazivom „1.Memorijal Roberto Rauš“ održati od 21. do 23. travnja na stazi Karting centra „ST Rauš“ u Novom Marofu.

Utrka je svojevrsna posveta, prije godinu dana tragično stradalom, nekad uspješnom mladom karting prvaku, kasnije i automobilistu Robertu Raušu.

Međunarodni štih utrci dat će nastup očekivanih više od stotinu vozača iz desetak zemalja okruženja u okviru FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone, potom međunarodnog slovenskog SportStil Cupa, a ujedno je i prvo natjecanje Prvenstva Republike Hratske s dvije bodovne utrke.

U ovogodišnjem PH vozit će se čak devet bodovnih klasa, kao i jedina izvan sustava bodovanja, imenom „Baby kart“, a namijenjena najmlađima uzrasta od 5 do 8 godina, za koje će desetak kartinga sudionicima cjelokupnog godišnjeg prvenstva ustupiti HAKS.

Prva dva dana u Novom Marofu rezervirana su za cjelodnevne treninge, dok je natjecateljski bogat i sadržajan dan nedjelja 23. travnja. Tog će dana već od 7.30 sati početi službeni treninzi. Prva od osam bodovnih utrka počinje u 13.15 sati, dok druga skupina kreće u 16.10 sati.