Trener momčadi Varaždina Branko Karačić ima probleme sa sastavom uoči posljednjeg jesenskog susreta Foto: Krešimir Đurić

Karačić: Uz sve probleme koje imamo red je da utakmicu dobijemo na mišiće

| 15.11.2018. u 12:12h | Objavljeno u Sport

U sklopu 13., posljednjeg jesenskog kola u Drugoj HNL momčad Varaždina će u subotu na stadionu Varteksa od 13 sati i 30 minuta ugostiti sastav Sesveta.

- Iz mnogo razloga bit će to iznimno teška utakmica za nas. Sesvete su podigle formu, u prošlom su kolu pobijedili Kustošiju uvjerljivim rezultatom. Kompaktna su homogena cjelina vrlo kvalitetno stoje u defenzivnom bloku, a takvi i mi trebamo biti. Znamo da su u sredini terena vrlo agresivni, dok mi na žalost nemamo tu kvalitetu, ali vjerujem da smo u stanju ovih posljednjih jesenskih 90 minuta odigrati agresivne, drskije i odgovornije i uz sve probleme koje imamo red je da utakmicu dobijemo na mišiće. To je jedini put da uz sve poremećaje ove jeseni zadovoljimo sebe i navijače i da nakon toga napravimo analizu te pokušamo stvoriti kvalitetniju konkurenciju i sa što manje pogrešaka uđemo u pripremni period - naglasio je trener momčadi Varaždina Branko Karačić uoči subotnjeg nadmetanja sa Sesvetama.

Kada je govorio o problemima Karačić je mislio na izostanak brojnih igrača s ovog susreta, jer izvjesnO je da zbog tri žuta kartona u momčadi neće biti Golubara,Črnko je počeo s radom, ali još se nije uključio u pravi trenažni proces, Miklić je dobio udarac u Šibeniku i također ga neće biti u kombinacijama za sastav, a neće biti ni Glavice zbog ozljede. Bamidele se zbog povišene tjelesne temperature tek jučer uključio u trening i tek treba vidjeti hoće li konkurirati za sastav.

- Imamo velikih problema, a cilj je dobiti Sesvete, ali i kada imaš probleme a imaš karakter možeš pobijediti. Vjerujem da ćemo smoći snage i u teškoj utakmici doći do sretnog završetka po nas. Ako mi pobijedimo, a Šibenik izgubi subotnji susret, kraj prvenstva još nije ni blizu - zaključio je Karačić.