Branko Karačić, trener koji je uveo Varaždin u Prvu HNL, je zajedno s igračima na terenu proslavio veliki uspjeh varaždinskog nogometa Foto: Krešimir Đurić

VIDEO: Karačić: Ponosni smo što smo mi ti koji smo vratili prvoligaški nogomet u Varaždin

| 18.5.2019. u 23:21h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na redovitu konferenciju za novinare po odigranom susretu, u kojem je Varaždin pobjedom nad direktnim konkurentom izborio plasman u Prvu HNL sljedeće sezone, došla su oba trenera ,a prvi je svoje viđenje utakmice godine ponudio trener Šibenika.

- Čestitam Varaždinu na pobjedi i na ulasku u Prvu ligu uz želju da se stabiliziraju kao klub pravi prvoligaš i da im se više nikad ne dogodi da ispadnu u Drugu ligu, jer ovaj grad i klub zaslužuju prvoligaša koji će stalno igrati prvoligaški nogomet baš kao i Šibenik i nadam se da ćemo u tome uspjeti vrlo brzo. Imamo priliku u kvalifikacijama i nadam se da ćemo uspjeti. Otvaranje susreta i prva polovica, prvih 25 minuta smo u u taktičkom je smislu u igri u oba pravca djelovali puno bolje i kvalitetnije. Nažalost pali smo nakon gola tih zadnjih desetak minuta i u tom je dijelu Varaždin mogao zabiti i drugi. Otvaranje drugog poluvremena bilo je jako dobro uspjeli smo izjednačiti i tada se činilo da uzimamo kontrolu utakmice u svoje ruke, ali dobili smo drugi gol. od igrača koji je za ovaj nivo na suprotnoj strani imate genijalce u rangu Benka i Jerteca onda ta ekipa pobijedi i uđe u prvu ligu. U svakom slučaju još jednom čestitam Varaždinu na pobjedi i ulasku u Prvu ligu – komentirao je poraz svoje momčadi trener Šibenika Borimir Perković.

Drugačijeg raspoloženja bio je trener momčadi Varaždina Branko Karačić.

- Prvih dvadesetak minuta mi smo se tražili, očito su na igru utjecali važnost utakmice, nervoza i neki detalji koji se meni nisu svidjeli kako djeluju moji igrači, pogotovo u defanzivnom dijelu. Šibenik je imao kvalitetniju pas igru, par puta nas je doveo u situsaciju da primimo gol,, ali mi smo se nakon dvadesetak minuta počeli dizati i od 20. do 45. minute odigrali smo najkvalitetniji dio večerašnje utakmice, pri čemu je samo  zahvaljujujći vrataru Labroviću Šibenik na odmor otišao samo s golom zaostatka. Početkom drugog dijela Šibenik je kvalitetno reagirao i donio nam razmišljanje da li će se utakmica potpuno okrenuti u njihovu stranu, ali na našu sreću kvalitetno smo reagirali lijepim golom Glavice iz ne baš lagane pozicije, koji nam je donio mirnoću i stabilnost. Nakon toga otpuštene su kočnice a nakon trećeg gola utakmica je bila riješena. Hvala mojim igračima, živjeli smo za ovu situaciju od  prvog dana priprema za proljetni dio prvenstva, vjerovali smo da ćemo doći u situaciju u koju smo došli pred sjajnim navijačima, punim gledateljstvom i hrvatskom javnosti. Hvala tim dečkima što sam bio na njihovom čelu, znam da su imali puno odricanja i žrtve ali svima se na kraju isplatilo. Ponosni smo što smo nakon 8 godina mi bili ti koji smo vratili prvoligaški nogomet u Varaždin -  rekao je Karačić.

Na našem facebook portalu pogledajte kako su igrači Varaždina u svlačionici odmah nakon susreta proslavili pobjedu i plasman u Prvu HNL.

Video sadržaj