Kapetan Luka Modrić zadovoljan novim dresovima Vatrenih za nove uspjehe Hrvatske

VV/HNS | 3.9.2020. u 16:33h | Objavljeno u Sport

Hrvatski nogomet pojam je za ponos, strast, vještinu i neodoljive kvadratiće - a sve to vidljivo je u novoj, dinamičnoj kolekciji Nikea koju će hrvatska reprezentacija nositi u predstojećem ciklusu, a koji uključuje Europsko prvenstvo idućeg ljeta.U novoj kolekciji, na tradicionalnom prvom dresu su veliki i upečatljivi svjetski poznati hrvatski kvadrati. Tradicionalnicrveno-bijeli dres ponovno ima kvadrate i na rukavu dresa.

Logotipi HNS-a i tehničkog partnera Nikea krase prednji dio dresa, uz broj koji se nalazi u središnjem dijelu, dok se plava linija spušta uz bočni dio torza.Unutar dresa otisnute su riječi "Hrvatska" i "Vatreni" kao simbol ponosa, a potpuni izgled zaokružuju bijele hlačice i crvene čarape. Iste riječi mogu se pronaći i na novoj majici za zagrijavanje prije utakmice koja ima moderan dizajn s dvije nijanse plave boje i neobičan kvadratni uzorak.

- Hrvatska je uvijek silna inspiracija Nikeu zbog snage njenog identiteta - izjavio je Scott Munson, dopredsjednik nogometnog odjela Nikea. - Novi prvi dres je vjeran hrvatskoj nogometnoj baštini, dok je pričuvni dres još jedna odlična interpretacija hrvatskog dizajna za igrače i navijače - rekao je.

Svjetski doprvaci dobivaju svježi izgled na pričuvnom tamnom dresu koji ima apstraktne crne i sive kvadrate koji se protežu cijelim dresom te se pojavljuju i na čarapama. Grb Saveza, crvena linija i drugi crveni detalji daju tom dresu poseban izgled.

Sviđaju mi se novi dresovi, mislim da će nam odlično odgovarati - izjavio je kapetan Luka Modrić. - Prvi dres je klasični dizajnu modernoj izvedbi -to su upečatljivi kvadrati kakvih se sjećam iz vremena dok sam kao dječak gledao reprezentaciju. Pričuvni dres je nov, drugačiji i uzbudljiv, nešto što do sada nismo imali - naglasio je.

Novi dresovi dostupni su na stranici nike.com od 1. rujna, a cijela kolekcija dostupna je od 4. rujna u svim prodavaonicama Nikea odnosno njegovih partnera.