Kalajdžiji zlato, Salihović srebrni, bronca Rozmanu

| 29.1.2017. u 20:54h | Objavljeno u Sport

Članovi Karate kluba Varaždin nastavili su i u novoj natjecateljskoj godini s osvajanjem odličja na jakim međunarodnim karate turnirima. Posljednji uspjesi stigli su sa Grand Prix Međinurja 2017. održanom u subotu u dvorani Aton u Nedelišću.

Varaždinski karatisti osvojili su komplet medalja od kojih je Dorian Kalajdžija klubu donio najsjajnije odličje u kategoriji mlađih kadeta do 52 kg. Dorian je do zlata stigao u finalnoj borbi protiv Filipa Živčića iz zagrebačke Hercegovine. Nakon neriješenog ishoda suci su odluku o pobjedniku donijeli jednoglasnom odlukom u korist Doriana. Inače i Živčić i Kalajdžija aktualni su brončani sa posljednjeg Prvenstva Balkana.

Odličan rezultat ostvario je Luka Salihović u kategoriji mlađih kadeta do 41 kg. Nakon tri odlične borbe i pobjede u finalu ga je tijesno, 1:0, porazio Dominik Murković iz Karate kluba Međimurje. Prije finala Salihović je redom pobijedio Leona Molnara iz čakovečkog Globus, Antonia Mijaceka iz Mladosti iz Ivanić-Grada te u polufinalu Luku Basara iz Karlovca 1969.

Treću, brončanu medalju, izborio je Lovro Rozman u mlađim kadetima iznad 57 kg. U borbi za broncu bio je bolji od Daria Grudena iz zagrebačkog Tempa. Rozman je u polufinalu tijesno poražen, sudačkom odlukom, od kasnijeg osvajača zlatnog odličja Tea Kečkeša iz Globusa. Dodajmo da je u toj kategoriji nastupio i Alen Zagorec kojeg je u repasažanoj borbi, u kojoj pobjeda omogućuje dodatnu borbu za broncu, porazio Luka Ciprić iz Siska.

Na turniru je nastupio i Mateo Jakopanec u kategoriji mlađih kadeta do 52 kg. Poražen je u uvodnoj borbi, a bolji je bio Josip Slukić iz Karate kluba Globus, kasniji osvajač brončane medalje u toj kategoriji. IBilo je ovo najjače izdanje turnira u Nedelišću do sada. Okupilo se 509 karatista i karatistica iz 55 klubova iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.