Jurica Juren: Plasman u Superligu bio bi povijesni uspjeh i poticaj za djevojke Foto: Martin Novosel

Jurica Juren: Plasman u Superligu bio bi povijesni uspjeh i poticaj za djevojke

| 25.4.2023. u 13:14h | Objavljeno u Sport

- Znali smo da nas čeka teška utakmica i jako dobar protivnik. Na početku utakmice ekipa Brda nas je stisnula sa servisom i napadom te držala prednost do sredine seta. Trebalo nam je vremena da se priviknemo na atmosferu u dvorani i da se prilagodimo igri protivnika. Nakon što smo stabilizirali prijem i počeli im raditi više problema sa servisom, osjetili smo da im možemo parirati, naša se igra digla i osvojili smo prvi set. Drugi set nam se ozlijedila Leonarda, jedina tehničarka u ekipi, ali to smo uspjeli nekako sanirati te je nastavila igrati unatoč ozljedi zgloba s bolovima i moram joj čestitati jer je jedna od rijetkih koja bi u takvoj situaciji nastavila igrati i boriti se do kraja utakmice. Ostatak ekipe trebao je malo više podignuti igru u tom trenutku. U trećem setu nismo im mogli parirati, ali u četvrtom setu počeli smo se buditi kod njihovog vodstva 18:10, ali smo se uspjeli vratiti, a obje ekipe su mogle osvojiti taj set. Na kraju smo ipak mi pobijedili, a moram se zahvaliti treneru Ivici Đolongi na dobroj pripremi ekipe za utakmicu - rekao je trener Jurica Juren nakon velike pobjede seniorki Kitro Varaždina, prošle subote, na gostovanju kod Brda u sklopu kvalifikacija za ulazak u Superligu iduće sezone nakon što su izborili drugo mjesto Prve lige.

Posao još nije gotov jer će za ulazak u Superligu još morati ostvariti slavlje na domaćem terenu u susretu koji je na rasporedu u nedjelju, 30. travnja, u 18:30 sati. Ipak, Kitro Varaždin je nadomak povijesnom uspjehu varaždinskog sporta jer bi uskoro mogao biti jedini klub sa čak dva prvoligaša u nekom ekipnom sportu. Iako su ciljali da igraju protiv ekipe Velog Vrha iz Pule.

DSC_8867.JPG

- Nadali smo se Velom Vrhu jer su starija ekipa koja trenira dva puta tjedna i imali bi veće šanse, dok ekipa Brda ima tri vrhunske igračice, jedna od njih je četvrta napadačica Superlige po broju poena i top pet po broju poena po setu. Snimali smo ih tijekom drugog dijela sezone, a probat ćemo ih izjednačiti sa servisom da ih odvojimo što više od mreže - rekao je uoči prvog susreta protiv Brda, trener Juren, a i domaća atmosfera je bila izazov za varaždinske igračice.

- Kod njih stalno svira sirena koja svira od početka do kraja utakmice i to je bio jedan dodatan pritisak na cure koje nakon pet-šest sati vožnje - objasnio je Juren.

Veliku pobjedu su ostvarili kod Brda u Splitu, unatoč tome što su im se u posljednjim tjednima regularnog dijela sezone u Prvoj ligi ozlijedile bitne igračice koje su ipak bile spremne do susreta sa Brdom.

- Neugodna nam je situacija bila što su nam dvije-tri igračice bile ozlijeđene, Ema Frančić, Marija Dugi te Nola Vidović, koje nisu trenirale zadnjih dva tjedna uoči kvalifikacija kako spada. Bez njih bi bilo teško pa čak i nemoguće parirati ekipi Brda - objasnio je Juren.

Sestre Vranković su najveće opasnost u ekipi Brda i morat će biti jako oprezne u bloku i obrani da ostvare rezultat na domaćem terenu kao što su slavile i na gostovanju.

- Naša je prednost što oni igraju sporiju igru, što je nama prednost jer mi možemo igrati na dvojni blok, ali opet udaraju jako i visoko i koliko će naš blok i obrana dobro odigrati ovisi. Možemo ih odvojiti od mreže, iako su oni objektivno bolji u napadu. Da nije bilo ozljeda i bolesti, zbilja mislim da smo mogli biti i prvi u Prvoj ligi. Izgubili smo protiv Don Bosca u ključnoj utakmici, ali ipak sam zadovoljan i sretna jer smo ostvarili najbolji uspjeh u povijesti varaždinske ženske odbojke jer ako se uspijemo plasirati u Superligi, to bi stvarno bio veliki poticaj za djevojke - rekao je prije prve utakmice trener Juren.

DSC_8861.JPG