Predstava "Veliki smiješni rat" gostuje u gledalištu HNK u Varaždinu

| 5.12.2015. u 20:33h | Objavljeno u Društvo

"Veliki smiješni rat" gostuje u gledalištu HNK u Varaždinu, u petak, 11. prosinca, s početkom u 19,30 sati. Riječ je o predstavi čiju režiju potpisuju Rade Šerbedžija i Lenka Udovički, a u kojoj igraju i Varaždinci Tena-Antonija Torjanac i Jurica Marčec, bivši polaznici Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu.

U komadu se kroz pjesmu i ples, uz pregršt songova u pratnji glazbenika uživo, na duhovit i zabavan način progovara o apsurdnostima rata i ljepoti ljubavi…

Predstava u ključu commedie dell'arte nastala je na temelju tekstova “Licemjer”, “Rat” i pisama Carla Goldonija (obradili Sandro Bajini i Giovanni Poli, prevela Daša Bradičić), dijelova romana “Jebo sad hiljadu dinara” Borisa Dežulovića i pjesme “Legenda o mrtvom vojniku” Bertolta Brechta.

Igraju: studenti 3. godine Studija Gluma i mediji, Sveučilišta u Rijeci: Frano Barunčić, Ella Bogadi, Nika Ivančić, Lovro Ivanković, Lara Lalić, Nika Levak, Jurica Marčec, Emir Mulalić, Marina Musulin, Nikola Nedić, Maja Ožegović, Mirta Polanović, Tena Antonija Trojanac i Tijana Trošelj. Sudjeluju: Sandi Bratonja (gitara), Gorana Stipeč (violina) i Franka Zlatić (flauta).

Dramaturgija i režija: red. prof. art. Rade Šerbedžija i doc. art. Lenka Udovički, asistenti: Jelena Lopatić i Tanja Smoje, pokret: Edvin Liverić i Ivana Kalc, glazba: studenti uz pomoć prof. Nigela Osbornea korepetitor: Valnea Žauhar, glazbeni producent: Damir Urban, oblikovanje svjetla: Marin Lukanović i doc. art. Lenka Udovički, kostimi i rekviziti: studenti Akademije primijenjenih umjetnosti, fotografije: Milica Czerny Urban. Trajanje predstave je 95 minuta, a cijena ulaznice je 20 kuna

Označeno u