Josip Klein će slijedeće godine obilježiti 60 godina bavljenja odbojkom

Josip Klein: Odbojka je u našoj kući doručak, ručak i večera

| 14.12.2020. u 16:55h | Objavljeno u Sport

Na nedavnoj svečanoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća, povodom Dana Grada Varaždina, među dobitnicima javnih priznanja Grada bila su i tri sportaša, a među njima i dugogodišnji odbojkaški djelatnik, aktualni predsjednik Odbojkaškog saveza Varaždinske županije Josip Klein.

Primio je Nagradu Grada Varaždina za rezultate, rad i doprinos u razvoju i promicanju odbojkaškog sporta u Varaždinu. Svi koji ga poznaju znaju da je nagrada došla u prave ruke. Klein će sljedeće godine obilježiti 60 godina bavljenja odbojkom, u koju je ušao 1961. godine. Prve je korake u tom sportu napravio u redovima varaždinskog kluba pod imenom Zdravstvo.

- Prije početka petog razreda osnovne škole pokojni Emil Krnjol okupio je djecu, koja su se igrala na tadašnjem Partizanu, današnjem Srednjoškolcu i uključio nas u rad kluba. Bilo je to vrijeme kada je odbojka bila jako popularna u Varaždinu, tako sam se u petom razredu počeo trenirati odbojku. Kada sam odigrao prvi susret bilo je to u sklopu momčadi Zdravstvo 4, što znači da je klub imao jako puno selekcija i igrao je u nekoliko rangova natjecanja. Moje prvo putovanje bilo je u 7. razredu osnovne škole i to na utakmicu u Jalžabetu, u sklopu općinske lige. Putovali smo vlakom, a za nas, mlade igrače, to je bio nesvakidašnji događaj. Utakmice u Varaždinu igrane su na igralištu od leša, na mjestu gdje je i danas odbojkaško igralište kod stolnoteniske dvorane na Srednjoškolcu, a uz igralište bio je i klupski objekt, u kojem su bile dvije svlačionice,spremište, tuševi i jedna velika prostorija za klupske sastanke. Praktički smo cijeli dan boravili na tom terenu, gdje su bila dva igrališta, a kada se igrala utakmica postavila se jedna mreža - prisjeća se Klein.

Opširnije čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti......