Pomoćni trener Varaždina Dario Jertec ističe da je momčad pružala bolje igre protiv boljih suparnika Foto: K

Jertec: Već smo srušili Hajduk, Rijeku i Goricu i sve ćemo napraviti da srušimo i Osijek

| 25.2.2021. u 10:36h | Objavljeno u Sport

- Uvijek smo igrali bolje utakmice na svom terenu protiv boljih momčadi. Mislim da ovom karakteru momčadi i profilu igrača više odgovara igra na polukontru, gdje smo u Varaždinu već srušili Hajduk, Rijeku i Goricu i mislim da ćemo sve napraviti da srušimo i Osijek - rekao je pomoćni trener Varaždina Dario Jertec uoči sutrašnjeg susreta 23. kola HT Prve lige, u kojem će varaždinska momčad od 18 sati na svom stadionu ugostiti Osijek.

Varaždin u susret ulazi nakon velike pobjede u prošlom kolu u Puli nad izravnim konkurentom u borbi za ostanak.

- Naravno da je ta pobjeda pozitivno i to jako utjecala na samopouzdanje momčadi, dalo nam je mir, da budemo još opušteniji, odnosno da pozitivnim rezultatom protiv Osijeka potvrdimo ta tri boda i što ranije osiguramo ostanak u ligi, a što nam je glavni cilj ove sezone - naglasio je Jertec.

Za razliku od Varaždina koji se bori za ostanak u ligi, Osijek sanja naslov prvaka i u prijelaznom roku je znatno pojačao svoju momčad.

- Pojačali su se, ali mi smo ih dobro izanalizirali. Svjesno smo da su dobra momčad, međutim, ja vjerujem i dalje da smo i mi dobra momčad, da ne prikazujemo igre kakve možemo i kakve ćemo u sljedećim utakmicama prikazivati. Vjerujem da ćemo samo rasti i što ćemo više opterećenje svakog boda maknuti s leđa naših igrača to će igračima biti lakše i vjerujem da će sa svakom utakmicom biti još bolji - rekao je Jertec.

Hendikep za varaždinsku momčad bit će izostanak Stolnika zbog crvenog kartona i Obregona, zbog tri žuta kartona, a upitni su ozlijeđeni Posavec i Boban.

- Naravno da mi je najdraže kada su svi u konkurenciji,ali vjerujem da smo jaki i bez njih, da možemo sastaviti momčad koja će pobijediti Osijeka, to ćemo i učiniti i naravno vjerujemo u tri boda. Svakom igraču koji će nastupiti ukazujemo na činjenicu da im je to prilika i za vlastitu promociju, kao i za boljitak i budućnost kluba i mislim da je svatko svjestan da mora biti na top nivou - zaključio je Jertec.