Pomoćni trener Varaždina Dario Jertec Foto: Krešimir Đurić

Jertec uoči Kupa s Rijekom: Šanse su podjednake, a protiv svakog kod kuće imamo malu prednost

| 15.12.2020. u 14:53h | Objavljeno u Sport

Sutra u 16 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu igrat će se susret osmine finala hrvatskog Kupa između Varaždina i Rijeke.

- Nadamo se kao i na svakoj utakmici pobjedi.Kup je specifičan mislim da su šanse podjednake, imamo domaći teren, opet ću reći da protiv svake momčadi na domaćem terenu mi imamo malu prednost i sutra ćemo pokušati pobijediti - rekao je nakon današnjeg treninga pomoćni trener Varaždina Dario Jertec.

I Varaždin i Rijeka u susret ulaze nakon dobrih igara i rezultata u posljednjem prvenstvenom kolu. Varaždin je na svom terenu svladao favorizirani Hajduk 4:2, dok je Rijeka na Rujevici u kvalitetnoj predstavi odigrala s Dinamom 2:2.

- Rijeka je stabilna momčad koja igra utakmice na najvišem nivou što se tiče tempa. Imaju brzi izlazak, odličnu tranziciju, dobro su posloženi, imaju stabilnost u zadnjem redu, imaju specifični sustav koji nije 3-5-2, već 3-6-1 i jako su opasni na oduzetu loptu. Svjesni smo svih njihovih vrlina, poštujemo ih, ali smatramo da će biti prostora za nas i naše prilike, a igrače smo u protekla dva dana pripremalo za to. Naša smo im  razmišljanja smo im pokušali pretočiti u njihove glave, smjer imamo, kao i taktiku i vjerovanje da to može štimati. Mislim da smo se s igračima dobro posložili i da je ova utakmica s hajdukom njima i nama pokazatelj da možemo i mislim da samo pozitivne misli i ozračje nas očekuju pred ovaj susret u kojem možemo pobijediti - naglasio je Jertec.

Peco i Urata zbog ozljeda neće konkurirati ni za sutrašnje nadmetanje, ali se u kadar vraća Đurasek, kojeg nije bilo protiv Hajduka zbog tri žuta kartona.

- Kada se Hajduk pobijedi 4:2, uz viđenu energiju i zajedništvo koje su igrači imali, pri čemu ih još jednom pohvaljujem za prezentirano protiv Hajduka, onda se nema što mijenjati u sastavu za ogled s Rijekom. Pitanje je samo da li želiš ići do kraja i proći taj Kup ili spuštaš ručnu i odmaraš. Mi nemamo što odmarati, želimo proći Kup i idemo po pobjedu. neće biti promjena, točnije prisiljeni smo na minimalnu rošadu i to zbog ozljede Grgeca, kojeg će zamijeniti Đurasek. Imamo igrače, vjerujemo u njih a isto tako vjerujemo da su oni sposobni da nam dovedu četvrtfinale Kupa - rekao je Jertec.

Iako Varaždin u subotu očekuje prvenstveni susret s Dinamo u Zagrebu, sutra će momčad dati sve od sebe ne bi li izborila prolaz u četvrtfinale Kupa.

- Naravno da će se sutra ići maksimalno, nas svaka pobjeda, dobar rezultat može samo dići, igračima vratiti samopouzdanje, može zadržati atmosferu koju imamo kroz ovaj tjedan i ne mislimo popuštati ni malo - zaključio je pomoćni trener momčadi Varaždina Dario Jertec.