Pomoćni trener Varaždina Dario Jertec svjestan je važnosti subotnjeg susreta s Istrom 1961 Foto: Krešimir Đurić

Jertec: Pobjedom u Puli možemo napraviti veliki iskorak prema ostanku

| 18.2.2021. u 11:18h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina u subotu,20. veljače u 15 sati, u sklopu 22. kola HT Prve hrvatske nogometne lige, očekuje susret u Puli sa sastavom Istre 1961. Riječ je o utakmici koja ima veliki značaj za obje momčadi, osmoplasirani Varaždin s 19 bodova i posljednjeplasiranu Istru 1961 s 14 osvojenih bodova. Varaždinskoj momčadi subotnji susret dolazi nakon poraza od Lokomotive na domaćem terenu (0:1), dok je Istra 1961 u prošlom kolu osvojila bod na gostovanju na Rujevici (1:1).

- Svjesni smo da je utakmica jako važna. Pobjedom možemo napraviti veliki iskorak prema ostanku, ali za nas je Pula uvijek nezgodno gostovanje, svjesni smo da neće biti lako, ali smatram da imamo bolju momčad os Istre i idemo pokušati pobijediti - rekao je pomoćni trener momčadi Varaždina Dario Jertec.

Istra 1961 je u Rijeci bila vrlo blizu osvajanja tri boda, na kraju su se u Pulu vratili s bodom.

- Gledali smo taj susret i Istra je definitivno igrala odličnu utakmicu, međutim to nije bila ista utakmica kakva se očekuje da će biti u subotu. Protiv Rijeke je njima bilo lakše, kao što je i nama kada igramo sa suparnicima iz gornjeg dijela tablice jer igra se defenzivnije i lakše je izlaziti kroz kontru, međutim, u subotu će utakmica biti 50:50, gdje ćemo pokušati uzeti posjed lopte i da sa što više akcija i kombinatorike dođemo do njihovog gola i pokušamo što više puta zapucati na njihov gol - naglasio je Jertec.

U momčadi Varaždina ima problema s ozljedama, ali Jertec ne otkriva koji su igrači pod upitnikom za subotnje nadmetanje u Puli.

- Imamo ozlijeđenih, imaju i oni svojih problema, ali ozljede su sastavni dio nogometa, svake utakmice i bez nekog se igrača mora igrati, a netko će se opet izdići. Složit ćemo momčad koja može do pobjede u Puli - rekao je Jertec.

Posljednji susret u Varaždinu s Lokomotivom odigran je po vrlo teškom, zaleđenom terenu, a s obzirom na meteorološke najave teren u Puli trebao bi u subotu omogućiti regularno odigravanje utakmice.

- Protiv Lokomotive smo odigrali jako lošu utakmicu, naravno da i mi treneri preuzimamo za to odgovornost jer smo loše postavili utakmicu, a što se pokazalo kroz susret. Nadam se da ćemo sada biti pametniji, cijeli tjedan radimo na analizi suparnika, do sada smo igračima ukazali na puno stvari, jako smo dobro proanalizirali lošu utakmicu s Lokomotivom i da nam se tako nešto ne smije ponovno dogoditi - zaključio je pomoćni trener Varaždina Dario Jertec.