Varaždinka Jelena Sekelj četvrta na međunarodnoj utrci dugoj 71 kilometar

| 12.10.2016. u 12:25h | Objavljeno u Sport

Odlični rezultati za članove SRD 315 Sjeverozapad nisu izostali ni proteklog vikenda, kada su se natjecali na međunarodnoj utrci Valamar trail.

Čak 429 natjecatelja iz 18 zemalja i sa četiri kontinenta, od kojih je utrku uspješno istrčalo 350 natjecatelja, trčalo je stazama u okolici Labina i Rapca na trećem izdanju Valamar traila. Utrka se sastojala od pet različitih dužina različite težine namijenjenih kako vrhunskim trail trkačima, tako i rekreativcima.

Najizazovnija utrka namijenjena vrhunskim trail trkačima je bila ULTRA duljine 71 kilometar i 2.391 metara visinske razlike. Utrka je nosila bodove za Ultra Trail du Mont Blanc, najprestižniju svjetsku trail utrku. Nino Vinković i Jelena Sekelj na ULTRU su došli po svoja 4 boda, ali i ujedno na generalnu probu za predstojeću utrku Dalmacija ultra trail, koja će biti duljine 165 km sa 5.960 m visinske razlike.

Nino Vinković je u teškoj konkurenciji vrhunskih trkača osvojio odlično 23.mjesto u muškoj konkurenciji. Iako je proteklog vikenda morala prekinuti utrku radi ozljede, Jelena Sekelj je 71 kilometara Valamar traila istrčala kao 4. u konkurenciji žena.

I u kategoriji MARATHON, dugoj 23,3 km i sa 734 m visinske razlike, varaždinski su trkači ostvarili odlične rezultate. U muškoj kategoriji, nakon dulje pauze od trčanja, Vanja Šomođi bio je 16.

Djevojke su i ovdje bile odlične te je Ana Hrešč ostvarila odličan rezultat s 12.mjestom u ženskoj kategoriji, dok je Ana Marija Lach svoju prvu utrku ove duljine završila na čak 19.mjestu, pokazavši da se na nju u budućnosti itekako može računati za odlične plasmane.

Utrka se odvijala okolicom Rapca i Labina, na prostoru omeđenom Plominskim zaljevom na sjeveru i Raškim kanalom na jugu. Natjecatelji su uživali u prekrasnim vidicima s Prtloga, Skitače, Ripende, Bartića i Brovinja, ali i u ulicama starog grada Labina i svim onim starim napuštenim selima diljem staze.

Bio je to odličan uvod u Dalmacija ultra trail krajem listopada, na kojem SRD 315 Sjeverozapad ponovno očekuje odlične rezultate.