Hranić u delegaciji Odbora regija EU na Kongresu EPP-e u Madridu

I.D./Varaždinske vijesti | 21.10.2015. u 08:11h | Objavljeno u Aktualno

Krajem listopada u Madridu u Španjolskoj održava se dvodnevni kongres Europske pučke stranke (European People's Party - EPP) na kojem će prisustvovati izabrani predstavnici europskih institucija.
 
Odbor regija, kao savjetodavno tijelo EU koje predstavlja europske regionalne i lokalne vlasti, tom će prilikom poslati 10 svojih predstavnika iz redova Europskih pučana koji će tijekom dvodnevnog kongresa imati pravo glasanja u ime Odbora regija EU.

Uz predsjednika Odbora regija Markua Markulu odabrano je i devet članova koji su se istaknuli svojim dosadašnjim radom. U delegaciju Odbora regija koja će sudjelovati na Kongresu Europske pučke stranke u Madridu odabrani su Marek Woźniak (Poljska), Alin-Adrian Nica (Rumunjska), Arnoldas Abramavičius (Litva), Eleni Loukaidou (Cipar), Jacques Blanc (Francuska), Mauro D'Attis (Italija), Michel Lebrun (Belgija), Roman Línek (Češka) i Bruno Hranić (Hrvatska).
 
Bruno Hranić načelnik je općine Vidovec, a dosad se isticao svojim radom u Odboru regija te je prvi govorio hrvatskim jezikom nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju tijekom rasprave o stanju u Ukrajini. Bio je potpredsjednik Povjerenstva za okoliš, klimatske promjene i energiju te predsjedao sjednicama Povjerenstva, aktivno je sudjelovao u raspravama na plenarnim zasjedanjima, a od ove godine postao je koordinator Europske pučke stranke za ENVE povjerenstvo u Odboru Regija.
 
Tijekom Kongresa u Madridu, izabrani članovi imat će pravo glasanja na oba plenarna zasjedanja koja će se održati 21. i 22. listopada, te će imati priliku sudjelovati u raspravama na temu "Više novaca za ulaganja - više prilika za europske građane" i "Populizam".