Jedanaesti po redu Memorijal Sedme gardijske brigade "Puma" u orijentacijskom trčanju

M.B./Varaždinske vijesti | 9.6.2016. u 12:24h | Objavljeno u Sport

Udruga veterana 7. gardijska brigada „Puma“ i Orijentacijski klub „Međimurje“ i ove godine organiziraju tradicionalno natjecanje u orijentaciji - 11. Memorijal 7. gardijske brigade „Puma“. Natjecanje se organizira pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i u suradnji s Ministarstvom branitelja, Međunarodnom orijentacijskom federacijom (IOF), Hrvatskim orijentacijskim savezom, Gradom Varaždinom, Gradom Varaždinskim Toplicama, te Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice – Minerva.

Natjecanje će se odvijati pod okriljem regionalnog međunarodnog natjecanja „Thermenland Open“ koje su pokrenuli klubovi „Orientierungslauf-Club Fürstenfeld“ iz Fürstenfelda – Štajerska(Austrija) i „Zalaegersegi Tájékozódási Futó Club ZTC“ iz Zalaegersega – Zala (Mađarska). Od 2013. godine kao suorganizatori pojavljuju se i OK Međimurje i Udruga veterana 7. gardijske brigade „Puma“ . Hrvatski orijentacijski savez prepoznao je potencijal ovog natjecanja te ga nominirao za WRE rang (svjetsku rang listu), a IOF kao međunarodna federacija odobrila je provedbu dvije trke za isti rang.

Natjecanje počinje 12. lipnja, a provodit će se kroz tri dana na tri različite lokacije s pet različitih etapa-utrka. Birat će se i najsvestraniji natjecatelj u sve tri grane orijentacijskog sporta kao nastavak tradicije našeg natjecanja „Orienteering Triangle“. Birat će se i najbolji klub natjecanja koji će osvojiti veliku prijelazni pokal memorijala. Biti će i mnoštvo drugih popratnih sadržaja (posjet muzeju, gledanje utakmica, kupanje u bazenima). Angažirat će se i više desetaka volontera koji će raditi na organizaciji, a očekuje se dvijestotinjak natjecatelja iz Hrvatske i susjednih država.

Budući da to zahtijeva veliki organizacijski napor za udrugu  pozivaju se članovi da sudjeluju u provedbi natjecanja i pomognu u organizaciji. Udruga će i ovog puta svima koji budu pomagali u provedbi osigurati okrjepu, a garantira i ugodan vikend među  prijateljima.

Više o svemu na FB stranici

https://www.facebook.com/ThermenlandOpenHR/

te na stranicama natjecanja

http://www.thermenlandopen.org/