Janko Kišak s rekordom u polufinale, u koje se plasirala i Klara Koščak Foto: European Athletics

Janko Kišak s rekordom u polufinale, u koje se plasirala i Klara Koščak

| 8.8.2023. u 09:00h | Objavljeno u Sport

Od 7. do 10. kolovoza u Jeruzalemu se održava Europsko atletsko prvenstvo za juniore i juniorke, na kojem Hrvatska ima 17 predstavnika, objavio je portal Hrvatskog atletskog saveza.

Jučer, prvog dana natjecanja, nastupilo je 11 hrvatskih predstavnika, srušen je jedan juniorski državni rekord, izborena su 3 finala i 5 polufinala.

Jana Koščak sedmoboj je započela pobjedom na 100 m prepone s rezultatom 13,37 što je njen drugi najbolji rezultat karijere u ovoj disciplini.

Zatim je najbolja bila i u skoku u vis s preskočenih 1,86 m, kuglu je bacila 11,93 m, no u zadnjoj je seriji ozlijedila zadnju ložu zbog čega je morala završiti svoj nastup u Jeruzalemu.

Drugi član varaždinskog Atletskog kluba Sloboda Janko Kišak bio je izvrstan u kvalifikacijama na 110 m prepone (0,99). S novim osobnim i državnim juniorskim rekordom od 13,48 pobijedio je u svojoj skupini, te se izravno plasirao u polufinale.

Na 100 m prepone imali smo čak tri predstavnice u kvalifikacijama i sve tri su se uvrstile u polufinale. Klara Koščak je pobijedila u svojoj skupini s rezultatom 13,19 (vj: +2,2), a ukupno je imala drugo vrijeme kvalifikacija i izravno se plasirala u polufinale.