Janko Kišak najuspješniji pojedinac na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore i juniorke

Varaždinske vijesti | 21.2.2022. u 09:45h | Objavljeno u Sport

U subotu se u Zagrebu održalo Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke, na kojem su nastupali i atletičari varaždinske Slobode te ostvarili odlične rezultate.

Janko Kišak bio je najuspješniji pojedinac ovog natjecanja. U trci na 60m prepone osvojio je prvo mjesto i ponovno rušio rekord Hrvatske koji sada iznosi 8.03 s. Nastupao je i u skoku u vis gdje je sa preskočenih 178 cm osvojio prvo mjesto te poboljšao svoj osobni rekord.

Zlato na 60m s preponama u ženskoj konkurenciji osvojila je Jana Koščak sa 8.57 s. Nastupila je i u skoku u dalj gdje je zauzela drugo mjesto s 5.70m.

Roko Farkaš odnio je uvjerljivu pobjedu u skoku u dalj s rezultatom od 7.03 m, što je potvrđena norma za mlade juniorsko prvenstvo Europe koje se održava ove godine u Jeruzalemu.

Štafeta juniorki varaždinske Slobode na 4x400m osvojila je drugo mjesto s rezultatom 4:05,71. Štafeta je nastupila u sastavu: Helena Posavec, Stella Jurak, Ana Novotni, Jana Koščak.

U skoku s motkom Luka Leščak poboljšao je osobni rekord koji sada iznosi 3.00m. Na 400m nastupali su Stella Jurak i Ronaldo Podvezanec. U skoku u vis nastupala je Karina Šarić, a u skoku u dalj Tea Šaško.

Atletski klub Sloboda natjecanje je okončao drugom mjestu po broju osvojenih medalja na mlađe juniorskom prvenstvu Hrvatske, iza zagrebačkog Agrama.