Jana Koščak: Ponosna sam na prvo zlato za Hrvatsku u višeboju na ovakvom tipu natjecanja

| 11.7.2022. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Još od Joška Vlašića, oca Blanke Vlašić, Hrvatska nije imala tako perspektivne mlade atletičare u višeboju, a sada ih ima čak dvoje i oboje dolaze iz AK Slobode Varaždin. Naime, Jana Koščak i Roko Farkaš su nedavno nastupili na Europskom prvenstvu za mlađe juniore u Jeruzalemu koje se održavalo od 4. do 7. srpnja. Prvo je nastupila mlada 16-godišnja Varaždinka Jana Koščak koja je uveselila hrvatsku sportsku javnost osvojivši naslov mlađejuniorske prvakinje Europe u sedmoboju.

 - Očekivala sam zlato jer sam među atletičarkama u toj disciplini imala najbolje prijavljen rezultat, ali to u disciplinama poput desetoboja i sedmoboja ne mora ništa značiti. Primjerice, imate tri pokušaja u skoku na dalj i ako imate prestup u sva tri, dobite nula bodova i gotovi ste. Ništa nije bilo sigurno, ali nisam se baš nadala ovoliko dobrom rezultatu na kraju i posebice rezultatima u skoku u dalj te skoku u vis - objasnila je Koščak nakon osvajanja zlata.

Iz prve preskočila 187 cm

U disciplini skoka u vis napravila je rijetko viđen pothvat te čak četiri puta rušila vlastiti rekord. Nakon što je preskočila 160 cm, sljedeća visina joj je bila 169 cm, a kod 172 cm je već sama sebi bila konkurencija. Kada je preskočila 175 cm je izjednačila svoj najbolji ovosezonski rezultat, a zatim je sa skokovima preko 178, 181, 184 i 187 centimetara, svaki puta rušila vlastiti rekord i to sve iz prvih pokušaja.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...