Jalžabet putuje u Biograd na Moru, Varaždin u goste Slavoniji iz Soljana

| 3.8.2016. u 11:57h | Objavljeno u Sport

U prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza prošle je srijede održan ždrijeb pretkola Kupa Hrvatskog nogometnog saveza. Voljom ždrijeba pobjednik Kupa varaždinskog ŽNS-a momčad Jalžabeta igrat će u gostima s trećeligašem Primorcem iz Biograda na Moru.

Momčad Primorca počela je s pripremama 26. srpnja, pod vodstvom novog trenera Zorana Slavice. Primorac je član Treće HNL Jug, u kojoj je prošlu sezonu završio na 15. mjestu među 18 klubova, te je lanjski pobjednik županijskog Kupa. U finalu su, pod vodstvom trenera Elvisa Brajkovića, pobijedili u Novigradu domaći NOŠK rezultatom 5:0.

Pretkolo Kupa je na rasporedu 24. kolovoza, no uprava Jalžabeta pokušat će dogovoriti odigravanje susreta za vikend.

Momčad Varaždina igrat će protiv županijskog prvoligaša iz Vukovarsko srijemske Županije Slavonije iz Soljana, koje je prošlogodišnje prvenstvo u Prvoj ŽNL završila na sedmom mjestu u konkurenciji 16 klubova, a lani su bili finalisti kupa Vukovarsko srijemske županije.

Na svom su terenu, pred oko 500 gledatelja, izgubili od Vukovara 1991. rezultatom 4:1. Susret pretkola na rasporedu na igralištu u Soljanima, selu koje se nalazi u istočnom dijelu županjske Posavine, na jugu Vukovarsko-srijemske županije, u općini Vrbanja.

Najbliža veća mjesta su Županja koja se nalazi sjeverozapadno od Soljana i udaljena je 28 km, Utakmica će se igrati u srijedu 24. kolovoza.