Jakov Štampar, član AK Varaždin, kadetski prvak Hrvatske na 1000 metara!

vv / ak | 22.6.2021. u 16:26h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

-Još jednom velika čestitka našim mladim nadama Jakovu i Ani jer je očito da ih čeka još puno velikih i pravih utrka, poručuju iz AK Varaždin.

Jakov Štampar, član AK Varaždin, osvojio je zlato na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za kadete, kadetkinje, mlađe kadete i mlađe kadetkinje, koje je u organizaciji AK Međimurje prošli vikend održano u Čakovcu.

 -Utrci na 1000 metara istrčao je svoj novi osobni rekord u vremenu 2:42:93. Jakov je trčao vrlo pametno cijelu utrku i samo kontrolirao protivnike do 700 metara, a onda je “ubacio u višu brzinu” te ciljem uvjerljivo protrčao prvi. Ovom utrkom Jakov je još jednom samo potvrdio o kakvom se talentu radi i da mu trenutno nema premca u Hrvatskoj u njegovoj dobnoj skupini.Jakov je za drugi dan izabrao 100 m, a istrčavši 12,11 pokazao da osim izdržljivosti posjeduje i zavidnu brzinu. Istrčao je prvih službenih 100 m u životu, a s ovim odličnim rezultatom osvojio je 7. mjesto od 30-ak natjecatelja na 100m. Svakako je važno za napomenuti da to nije njegova disciplina i da se uopće nismo za to pripremali. On je svoje “odradio” na 1000 m., poručili su iz AK Varaždin, čestitajući Jakovu na osvojenoj tituli prvaka Hrvatske na 1000 m u kategoriji kadeta.

Čestitke su uputili i Ani Goričanec, koja je postignula dva osobna rekorda, ali oni, nažalost, nisu bili dovoljni i za medalje.

U utrci na 1500 m u svojoj skupini Ana se hrabro borila i otrčala vrlo dobru utrku u vremenu 5:20:25, što je i njen novi osobni rekord, a istrčano vrijeme bilo je dostatno za 12. mjesto.

Ana je nastupila i u utrci na 600 m te je istrčala opet svoj osobni rekord 1:50,29, čime je osvojila 21. mjesto.

-Još jednom velika čestitka našim mladim nadama Jakovu i Ani jer je očito da ih čeka još puno velikih i pravih utrka, poručuju iz AK Varaždin.

ana_goricanec.jpg

Označeno u