Alen Remar osvojio je srebrno odličje u Europskom juniorskom kupu

Izvrstan nastup Mlinarić i Remara, članova VSK-a

| 23.7.2016. u 11:51h | Objavljeno u Sport

Nakon nepune dvije godine postojanja Varaždinski streličarski klub zabilježio je i prve nastupe svojih članova u sastavu hrvatske reprezentacije  na Europskom juniorskom prvenstvu. Održavalo se u Rumunjskoj, a hrvatska je reprezentacija brojila pet natjecatelja, troje juniora i dvoje kadeta, koji su imali ispunjene norme.

Kadeti su članovi VSK-a, Amanda Mlinarić i Alen Remar, jedini streličari u konkurenciji kadeta koji su ispunili sve norme i opravdali su statuse reprezentativaca, na najjačem ovogodišnjem streličarskom natjecanju u Europi.

Amanda Mlinarić je postigla najbolji rezultat od svih reprezentativaca, nastupivši u borbi za brončanu medalju, no ovog puta nije uspjela stići do odličja. Četvrto mjesto na njenom prvom nastupu na EP-u iznimno je dobar rezultat. Za nekoliko dana Mlinarić će napuniti 15 godina, te će i službeno dobiti status kadetkinje, a u sljedeće tri godine očekuju je još mnoge borbe za medalje.

Alen Remar je u žestokoj konkurenciji od 60 najboljih europskih mladih streličara dao sve od sebe i izborio odlično 7. mjesto. I pred njim su još dvije kadetske godine, no u domaćem prvenstvu kao i Srednjoeuropskom kupu nastupat će kao senior, jer je tu već odavno izašao iz „kadetskih“ okvira, kao i Amanda Mlinarić.

Ovo je prvenstvo bilo ujedno i drugi dio Europskog juniorskog kupa, a zbrajajući bodove Alena Remara s nastupa u mađarskom Hevizu i na ovom EP-u, Remar je zauzeo odlično 2. mjesto u Kupu, za što je bio nagrađen srebrnom medaljom.

Tako su streličari VSK-a ove godine jedini u dresu reprezentacije donijeli odličja s europskih juniorskih kupova. Amandi je to uspjelo u Mađarskoj, a Alen je uspješno objedinio oba dijela i donio drugo mjesto i srebro u Hrvatsku.

- Bio je to odličan nastup i Alena i Amande. Učvrstili su svoja mjesta u reprezentaciji i pokazali da hrvatsko streličarstvo ima budučnost. Ovo je još jedan dokaz da samo ozbiljan rad i svakodnevni treninzi mogu donijeti vrhunske rezultate. Varaždinski streličarski klub je izrazito natjecateljski orijentiran i kao što smo rekli i prilikom osnovanja kluba, želimo vrhunske streličare koji se mogu mjeriti s najboljima na svijetu i u tom pravcu ćemo i dalje raditi - izjavio je  trener Varaždinskog streličarskog kluba Cvijetoslav Zorman.