Predsjednik varaždinskog ŽNS-a Nenad Horvatić u društvu s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom

Izvršni odbor varaždinskog ŽNS-a sinoć jednoglasno podržao Davora Šukera

| 30.11.2017. u 09:34h | Objavljeno u Sport

Na sinoćnjoj sjednici Izvršni odbor varaždinskog Županijskog nogometnog saveza jednoglasno je podržao Davora Šukera za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

- Nakon što je dobio podršku Skupštine Zagrebačkog nogometnog saveza, svog matičnog saveza, Davor Šuker poslao je zahtjev našem Savezu da ga podržimo u kandidaturi za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, a osim Šukera ni jedan drugi kandidat za predsjednika HNS-a do danas nije nazvao ili mene ili kancelariju ŽNS-a, ali ako će nas kontaktirati naravno da ćemo s njima razgovarati i čuti njihova razmišljanja. Na sinoćnjoj sjednici Izvršnog odbora argumentirano smo prišli raspravi, a cijeneći sve ono što su radile moje kolege prije, vidljvo je da smo u proteklom tro i pol godišnjem razdoblju imali sjajnu suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom - rekao je uvodno predsjednik varaždinskog ŽNS-a i član Savjeta Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić.

- Nakon 11 godina A reprezentacija se vratila u Varaždin, odigravši prijateljsku utakmicu s Gribraltarom. Ugostili smo u tri susreta U-21 reprezentaciju, zatim žensku reprezentaciju, u dvorani na Dravi gostovala je i futsal reprezentacija Hrvatske, bili smo domaćini susretima četvrtfinala, polufinala i finala EURO-a U-17, te ugostili finale hrvatskog Kupa. Bili smo suorganizatori devet velikih utakmica u Varaždinu i nema županijskog Saveza u Hrvatskoj koji je u protekle tri i pol godine imao takvu čast. Potrebno je naglasiti da su prihodi od tih utakmica iskorišteni za ulaganja u sportsku infrastrukturu, a što je uveliko pomoglo da stadion Varteks bude uređen kao što je to danas. Isto tako sredstva smo i vraćali našim klubovima, pa smo ih od osam proteklih polusezona u njih šest oslobodili plaćanja kotizacija, što je oko 350 tisuća kuna u tom periodu. Ne smijemo zaboraviti i da nam je u Varaždin vraćeno Nogometno središte Sjever. Prilikom rasprave na Izvršnom odboru vodili smo se argumentima, koji su doprinjeli da naš ŽNS bude perjanica među Savezima u Hrvatskoj. Nakon kvalitetne rasprave zajednički je stav bio da se podrži Davor Šuker i zahvaljujem članovima IO koji su podržali ovakvu odluku - naglasio je Horvatić .

Osim toga na sinoćnjoj je sjednici odlučeno da će se Skupština varaždinskog ŽNS-a održati 5. prosinca.