IZVRŠNI ODBOR HNS Odgođen povratak doigravanja između devetoplasiranog u HNL-u i drugoplasiranog u Prvoj NL

Varaždinske vijesti | 8.6.2023. u 10:20h | Objavljeno u Sport

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza održao je u Osijeku 13. redovnu sjednicu na kojoj su donesene brojne odluke vezane za natjecanja u sljedećoj natjecateljskoj godini, kao i odluka o domaćinstvu utakmice Hrvatska - Turska, objavio je portal HNS-a na svojim službenim stranicama.

Izvršni odbor donio je odluku da će utakmica Europskih kvalifikacija za EURO 2024. između Hrvatske i Turske, zakazana za 12. listopada ove godine, biti odigrana na stadionu Opus Arena u Osijeku.

Domaćinstvo će formalno biti potvrđeno kada završi Uefina inspekcija stadiona te Opus Arena dobije dozvolu Uefe za odigravanje međunarodnih utakmica. Bit će to prva utakmica Vatrenih u novom domu Nogometnog kluba Osijek.

IO je također donio odluku o cijenama ulaznica za utakmicu protiv Latvije koja će biti odigrana u rujnu u Rijeci:

Cijene ulaznica u pretprodaji, sve do dan prije utakmice:
Zapad sredina: 30 €
Zapad: 25 €
Istok sredina: 20 €
Istok: 15 €
Sjever/Jug: 12 €

Cijene ulaznica na dan utakmice:
Zapad sredina: 33 €
Zapad: 27 €
Istok sredina: 23 €
Istok: 20 €
Sjever/Jug: 13 €

Izvršni odbor usvojio je izvješće o postupku licenciranja za natjecateljsku godinu 2023./24. te propozicije natjecanja za SuperSport HNL, SuperSport Prvu NL, Drugu NL i SuperSport Hrvatski nogometni kup.

Također, IO je donio odluku o izmjeni Odluke o sustavu stalnih natjecanja, na prijedlog Natjecateljske komisije HNS-a.

Pritom je odlučeno kako će finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa biti odigrano u formatu na dvije utakmice, dok će se u svim fazama natjecanja do finala igrati po jedna utakmica.

Također, donesena je odluka kako je povratak doigravanja između devetoplasirane momčadi SuperSport HNL-a i drugoplasirane momčadi SuperSport Prve NL odgođen barem do sezone 2026./27.

Usvojeni su i Pravilnik o statusu igrača i registracijama, Pravilnik o radu Arbitražnog suda HNS-a, Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o nogometnim natjecanjima te Pravilnik o izmjenama Pravilnika o suradnji klubova.