Predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Alen Runac Foto: Dražen Novosel

Izmijenjeni i dopunjeni Kriteriji vrednovanja sportskih udruga

| 5.1.2019. u 13:10h | Objavljeno u Sport

Sukladno pozivu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, na dostavu prijedloga izmjena i dopuna Kriterija vrednovanja sportskih udruga Grada Varaždina, na adresu Zajednice, od 120 sportskih udruga članica, 4 sportske udruge dostavile su prijedloge.

Zaključno s 23.prosincom 2018. godine, sportske udruge, članice Zajednice, imale su 45 dana da dostave konstruktivne prijedloge koji bi poboljšali kvalitetu raspodjele sredstava sa pozicije 4.1 Programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina.

Komisija u sastavu: Alen Runac, Goran Vučetić, Saša Vojnović i Patrik Koščak razmotrila je prijedloge i konstatirala da samo jedan prijedlog zadovoljava razmatranje, obzirom da preostala tri prijedloga nisu sadržavala konkretne prijedloge izmjena ili dopuna, već su se u bazirala na općim informacijama koje nemaju direktne veze sa Kriterijima vrednovanja sportskih udruga.

Komisija je Izvršnom odboru Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina predložila da se usvoje izmjene i dopune razmatranog prijedloga. Prijedlog koji se razmatrao na 34. Sjednici izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina prihvaćen je gotovo u cijelosti, osim dijela koji se odnosi na izuzimanje državnih rekorda iz bodovanja.

Komisija smatra da su nacionalni rekordi najviša postignuća ikada ostvarena u pojedinim sportovima pa nikako ne smiju biti izuzeti iz bodovanja. Na temelju jednog konkretnog prispjelog prijedloga, zajednički je stav i mišljenje da su članice Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina zadovoljne postojećim Kriterijima za bodovanje sportskih udruga.

Izmijenjeni kriteriji primijenit će se već kod sljedećeg bodovanja sportskih udruga po završenom Natječaju za sufinanciranje programa koji doprinose zadovoljavanju javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2019.godine, koji će biti sljedeći tjedan biti objavljen na službenim stranicama.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci