Zlatko Dalić uspješno je debitirao na klupi hrvatske reprezentacije Foto: Hrvatski nogometni savez

Izbornik Zlatko Dalić s hrvatskom reprezentacijom izborio dodatne kvalifikacije za SP u Rusiji

| 9.10.2017. u 22:46h | Objavljeno u Sport

Izbornik Zlatko Dalić je večeras s hrvatskom nogometnom reprezentacijom izborio dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. U večerašnjem posljednjem kvalifikacijskom susretu u skupini Hrvatska je u Kijevu ostvarila potrebnu pobjedu nad reprezentacijom Ukrajine rezultatom 2:0, golovima Andreja Kramarića u 62. i 70. minuti susreta.

Time je Hrvatska zauzela drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, iza Islanda, te izborila dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Kvalifikacije su na rasporedu za mjesec dana.

- Bilo je najbitnije da pokažemo karakter i ostavimo srce na terenu ldigrali smo zrelu utakmicu bez žurbe i paničarenja. U drugom smo dijelu iskoristili smo prilike i zasluženo pobijedili. Još nismo ništa napravili, tek smo u play offu, morali smo to prije riješiti, ali ne ide stalno kako bi mi htjeli - rekao je nakon utakmice kapetan Luka Modrić.

- Zahvaljujući mojim igračima, koji su odradili fabtastičan posao, koji su odradili perfekrnih 90 minuta kako smo se dogovorili oni su to odradili i kada odrade ono što se dogovorimo, kada ispune svoje zadatke onda smo najbolja momčad. Za mene teška dva dana, veliki pritisak, ali sreća prati hrabre. Prihvatio sam poziv hrvatske reprezentacije, a ne nekog drugog, moramo biti mirni i pametni, ovo je samo mali korak prema Rusiji. Fantastično drugo poluvrijeme, pogotovo taktički. U prvom smo dijelu bili povučeniji, jer smo znali da će Ukrajina početi agresivno i takav je bio dogovor. Igralčima sam zahvalio na odrađenoj igri, a ja sam napravio svoj posao najbolje što sam mogao - izjavio je izbornik Zlatko Dalić za HRT, dodajući da ga prvo očekuje odmor u krugu obitelji, a nakon toga vidjet će što če biti dalje vezano uz njegov izbornički posao.

Na tablici drugoplasiranih momčadi Hrvatska je reprezentacija preskočila Irsku i Slovačku te će u ždrijebu dodatnih kvalifikacija 17. listopada u Zürichu, biti među nositeljima. Grčka bi mogli ostati bez playoffa, u slučaju da sutra ne pobijede Gibraltar na svom terenu, a BiH pobijedi u Estoniji. BiH bi tada skočila na drugo mjesto skupine H, ali ne bi ušla među osam najboljih drugoplasiranih momčadi, a među najboljim drugoplasiranima umjesto Grka našli bi se Slovaci, koji su trenutačno deveta drugoplasirana reprezentacija.

O pobjedniku skupine B sutra u izravnom dvoboju odlučuju Portugal i Švicarska, a poredak nositelja bit će nešto jasniji nakon sutrašnje utakmice Nizozemske i Švedske. Prema sadašnjem stanju FIFA-ina ljestvica reprezentacija u doigravanju izgleda ovako:

Nositelji:

Portugal/Švicarska

Italija

Hrvatska

Sjeverna Irska

Nenositelji:

Švedska

Danska

Irska

Grčka

Prve utakmice igrat će se se od 9. do 11., a uzvratni su susreti predviđeni od 12. do 14. studen.