Izbornik Zlatko Dalić objavio popis za Svjetsko prvenstvo u Kataru, na kojem nema iznenađenja Foto: screenshot HRT

Izbornik Zlatko Dalić objavio popis za Svjetsko prvenstvo u Kataru, na kojem nema iznenađenja

Varaždinske vijesti | 9.11.2022. u 11:19h | Objavljeno u Sport

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je danas na konferenciji za medije konačni popis reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo u Kataru, prenosi portal HRT-a.

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja

Dalić je prošli tjedan objavio širi popis s 34 kandidata. Već na njemu nije bilo Lovre Kalinića, vratar Hajduka zbog ozljede nije bio uvršten ni na širi popis.

 Danas je najveća dilema bila u veznom redu, bilo je pitanje hoće li se Dalić odlučiti za Jakića ili Josipa Mišića, na kraju u Katar odlazi Jakić.

 Bila je upitno hoće li Dalić pozvati Čolaka, koji je ove sezone igra odlično u Škotskoj, ali Dalić je poručio kako su napravili detaljnu analizu te zaključili kako Budimir ima ono što nitko nema od napadača na listi.

 U Katar tako ne idu sa šireg popisa vratari Kotarski, Labrović, braniči Ćaleta-Car i Pongračić, iz veznog reda otpali su Mišić i Ivanušec, te napadači Čolak i Brekalo.

 Podsjetimo, na konačnom popisu kandidata za Svjetsko prvenstvo može se naći između 23 i 26 igrača.

 Završni popis igrača Hrvatski nogometni savez (HNS) mora dostaviti FIFA-i 14. studenoga, a nakon toga, moguća je izmjena igrača do 24 sata prije prve utakmice u slučaju ozljede, prenosi portal HRT-a.