Izaslanstvo NK Varaždin položilo vijenac i zapalilo svijeće na mjestu pogibije predsjednika bivšeg NK Varteksa A. Herjavca

| 23.7.2022. u 19:57h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Ove se godine obilježava 21. godišnjica smrti tadašnjeg predsjednika Nogometnog kluba Varteks Anđelka Herjavca, a tim povodom danas je izaslanstvo Nogometnog kluba Varaždin, predvođeno dopredsjednikom kluba Stjepanom Cvekom i sportskim direktorom Nikolom Šafarićem, položilo vijenac i zapalilo svijeće na mjestu gdje je 20. srpnja 2001. godine Anđelko Herjavca smrtno stradao u teškoj prometnoj nesreći.

U izaslanstvu su bili i nekadašnji igrači tadašnjeg prvoligaša Varteksa, Zlatko Dalić, izbornik A hrvatske reprezentacije,Marijan Mrmić,trener golmana u stručnom stožeru A hrvatske reprezentacije, Želimir Orehovec, skaut u varaždinskom prvoligašu, Miljenko Mumlek, trener juniora u NK Varaždinu i Dražen Madunović.

Anđelko Herjavec je 20. srpnja 2001. godine, smrtno stradao u teškoj prometnoj nesreći, koja se u 6.52 sata dogodila na državnoj cesti broj 8, na izlazu iz Posedarja prema Masleničkom mostu.

Tada četrdesettrogodišnji Herjavec bio je generalni direktor Varteksa te član Skupštine i Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. S obitelji je bio na godišnjem odmoru na Pagu, a 20. srpnja 2001. godine putovao je u Zagreb na Skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza.

Galerija slika