Ivor Belcar (lijevo) i Sven Sabol Foto: BK Vindija

Ivor Belcar i Sven Sabol dobili pozive za pripreme s reprezentacijom za nadolazeće EP

| 19.6.2018. u 11:25h | Objavljeno u Sport

Dva igrača Baseball kluba Vindija, Sven Sabol i Ivor Belcar dobili su pozivnice da se pridruže pripremama Hrvatske U12 baseball reprezentacije u Zagrebu od 26. do 28. lipnja radi odlaska na Europsko U12 baseball prvenstvo u Budimpešti koje se održava od 30. lipnja do 8. srpnja ove godine.

Sven Sabol pohađa II OŠ Varaždin i netom je završio četvrti razred. U BK Vindija Varaždin trenira pune četiri godine. Njegovo odlično poznavanje pravila baseballa i dosadašnje odlične igre dokaz su da Sven igra čak na nekoliko pozicija hvatača, bacača, prve baza i treće baze. Ovo mu je prvi poziv na pripreme za reprezentaciju Hrvatske.

Ivor Belcar, učenik je VI OŠ Varaždin i završio je peti razred. U baseballu je tek godinu dana i do sada je pokazao zavidnu igru. Kao i njegov suigrač Sven, Ivor za svoj klub igra na nekoliko pozicija hvatača, bacača i druge baze. Osim baseballa, Ivor trenira i savate boks te u tom sportu ima odlične rezultate. Naime, dvostruki je prvak Hrvatske u svojoj kategoriji te osvajač mnogih drugih medalja.

Hrvatska reprezentacija U12 se nalazi u skupini A sa Italijom, Njemačkom, Nizozemskom, Austrijom, Slovačkom i Belgijom.

Isto tako, malo stariji igrači BK Vindije Varaždin, Niko Vučetić, Viktor Lalić, Dino Habunek, Petar Horvat i Erik Sabol također su pozvani u uži krug U15 baseball reperezentacije Hrvatske. Oni će pak igrati na Europskom prvenstvu u Sisku od 16. do 21. srpnja ove godine.