Ivica Đolonga: Mladost je favorit, ali idemo hrabro u polufinale Foto: Martin Novosel

Ivica Đolonga: Mladost je favorit, ali idemo hrabro u polufinale

| 11.4.2022. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Krajem ožujka odigrano je posljednje 22. kolo regularnog dijela prvenstva Superlige u kojem su odbojkaši Kitro Varaždina u rezervnom sastavu slavili s uvjerljivih 3:0 protiv pomlađenog sastava Splita. Za manje od sat vremena, točnije 52 minute, odigrali su susret u kojem ni u jednom trenutku nije bilo sporno tko će biti pobjednik. Ova utakmica nije imala rezultatski značaj za obje ekipe jer je Kitro Varaždin već u prošlom susretu osigurao nastup u playoffu, dok je Split ranije ostao bez nastupa u playoffu.

- Bila je to utakmica koja zapravo nikome nije ništa značila. Mi smo osigurali playoff još prije ove utakmice. Odlučili smo unaprijed da će igrati igrači koji su do sada imali manju minutažu. Dali smo priliku i najmlađim kadetima da igraju te su mnogi igrači igrali na pozicijama koje obično ne igraju. Split je došao bez svojih najboljih igrača, s najmlađom ekipom. Utakmica je odrađena, zadovoljan sam pristupom, nitko nije ozlijeđen i okrećemo se utakmici protiv Mladosti - rekao je Ivica Đolonga, trener Kitro Varaždina.

Igrala se sezona 2009./2010. kada je varaždinski sastav posljednji puta zaigrao polufinale najvišeg ranga natjecanja u seniorskoj klupskoj odbojci. Tadašnji OK Varaždin je na kraju regularnog dijela prvenstva bio drugoplasirani na tablici, u četvrtfinalu playoffa igrao je protiv Rijeke koju je svladao u dva susreta, a u polufinalu je, u dvije utakmice, izgubio od zagrebačke Mladosti i na kraju osvojio treće mjesto u borbi za plasman. Mnogo se toga promijenilo u posljednjih 12 godina, ali s obzirom na to da će se nakon toliko godina varaždinski sastav još jednom sastati sa zagrebačkim sastavom, prividno je kao da se ništa nije promijenilo.

- Sigurno je da Mladost apsolutni favorit, ne samo u utakmici protiv nas, nego i u cijelom prvenstvu i s kime god da igra. Ipak, mi smo u Zagrebu, u zadnjoj utakmici koju smo igrali protiv njih, odigrali znatno bolje. Dobili smo prvi set, u drugom smo bili u egalu, ali nakon toga nismo imali više snage i Mladost je pobijedila 3:1. To nam daje za pravo da malo hrabrije uđemo u to polufinale, 12 godina smo ga čekali. Stvari se mijenjaju i idemo s jednim drugačijim gardom u tu utakmicu. Uz neki loš dan Mladosti, mi u tom susretu vidimo svoju priliku - rekao je Đolonga.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...