Varaždinski nogometni trener Branko Ivanković govorio je o osvajanju drugog naslova prvaka u Iranu, skorašnjem SP-u, kvalifikacijama Varaždina za Prvu HNL..... Foto: Dražen Novosel

Ivanković:Istra 1961 je u prednosti,ali Varaždin je pokazao da može igrati i s najboljima

| 26.5.2018. u 10:43h | Objavljeno u Sport

- Fenomenalno je da je više od 2 tisuće gledatelja pratilo posljednje utakmice varaždinskog drugoligaša na stadionu Varteksa, što je pokazatelj koliko su ljudi željni nogometa, koliko žele i nadaju se da će se ponovno igrati prvoligaški nogomet u Varaždinu. Nekada Varteks u Drugoj ligi nikada nije gledalo ispod dvije i pol do tri tisuće navijača. Ovo što se sada događa oko projekta povratka prvoligaškog nogometa u Varaždin ide jako brzo i u nekim segmnetima klub još nije spreman za Prvu ligu, ali iz iskustva znam da se treba ući u Prvu ligu, a problemi koji su sada postojat će i druge godine i bolje je da se uđe u Prvu ligu i paralelno rješavaju ti problemi, a neke se stvari mogu brže i lakše napraviti. U predstojećim kvalifikacijama Istra 1961 je objektivno u prednosti, imaju iza sebe godinu dana prvoligaškog nogometa, djeluju kompaktnije, dok je Varaždin još u fazi afirmacije, identifikacije, ali prednost Istre 1961 ništa ne znači, jer igrat će se dvije utakmice. Varaždin je na dosta utakmica pokazao da može igrati i protiv najboljih. Bilo je sjajnih utakmica protiv Gorice, drugih momčadi Hajduka i Dinama, Varaždin u svojim redovima ima puno igrača koji su prošli Prvu ligu i vrlo rado bi se vratili, a vrlo brzo se može napraviti momčad koja će biti konkurentna svim hrvatskim prvoligašima - rekao je varaždinski nogometni trener Branko Ivanković, koji je jučer bio gost tribine Udruge Đuro Kulčar, Nogometni pogled s Marlexovog prozora, koja je održana u TTS-ovom sportskom centru.

Ivanković je u svojoj karijeri trenerskoj bio prvak s tri kluba u tri države. U Hrvatskoj sa zagrebačkim Dinamom, u Kini sa Shendong Lunengom i dva puta prvak s iranskim Persepolisom iz Teherana.

- Svaka titula mi je draga, ali ona osvojena s Dinamom ipak mi je najdraža. Kada sam dolazio u Persepolis bili su klub pred ispadanjem. Drugu sezonu bili smo viceprvaci,s jednakim brojem bodova kao i prvak,ali sa slabijom gol razlikom. Lani smo osvojili naslov, kojeg smo ove sezone obranili i plasirali se u četvrtfinale azijske Lige prvaka, koju želim osvojiti s Persepolisom - rekao je Ivanković koji je nedavno potpisao novi dvogodišnji ugovor s Persepolisom.

- Slažem se sa izbornikom Zlatkom Dalićem da je prva utakmica na Svjetskom prvenstvu u Rusiji s Nigerijom najvažnija,a ujedno i najteža i ako osvojimo bodove u tom susretu imat ćemo dobar put za dalje, a ukoliko prođemo skupinu kasnije će nam na Svjetskom prvenstvu sve biti otvoreno - naglasio je Ivanković, osvajač bronce na SP-u u Francuskoj 1998. Kao izbornik Tanac je vodio i Iran na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine.

Na kraju jučerašnje tribine Branku Ivankoviću je suvenir - ispušenu nogometnu loptu,a u znak zahvalnosti za sudjelovanje na tribini, uručio predsjednik Udruge Đuro Kulčar Božidar Vučetić.