IVANEC Prijam za sportaše: "Ivanec je mali grad s velikim sportašima i velikim rezultatima!" Foto: B. Težak / Grad Ivanec

IVANEC Prijam za sportaše: "Ivanec je mali grad s velikim sportašima i velikim rezultatima!"

Varaždinske vijesti | 29.12.2021. u 15:01h | Objavljeno u Sport

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem u utorak je, 28. prosinca, u Kinodvorani Ivanec priredio svečani novogodišnji prijam za ivanečke sportaše, predstavnike sportskih klubova i trenere koji su svojim uspjesima i rezultatima pronijeli ime Ivanca na svjetskoj, međunarodnoj i državnoj razini.

Izražavajući zadovoljstvo što su se na prijmu okupili svi pozvani sportaši i predstavnici ekipa koji, svaki u svojoj kategoriji i na svom sportskom polju, doista predstavljaju cvijet ivanečkog sportskog života, gradonačelnik im je uputio čestitke na postignutim rezultatima koji su utoliko vrjedniji što su izboreni u vrlo teškoj, epidemijskoj godini.

-Ivanec je mali grad, ali ima velike sportaše i velike rezultate. Svjesni smo svih potreba u sportu našega grada, sadržaja koje još treba izgraditi i praznina koje treba „pokrpati“, a prema tome je usmjeren i gradski proračun za 2022. godinu. Krenuli smo s nogometom, kao sportom koji okuplja najveći broj djece i mladih. A upravo okrenutost prema ekipnim sportovima i klubovima koji okupljaju djecu i mladež i ubuduće će biti glavna odrednica Grada u stvaranju preduvjeta za bavljenje sportom – istaknuo je gradonačelnik Batinić.

Svim pozvanim sportašima i predstavnicima ekipa gradonačelnik je uručio novčane nagrade.

U ime svih nagrađenih, gradonačelniku i gradskoj upravi zahvalio je najbolji futsal sudac na svijetu Nikola Jelić:

-Svi mi, sportaši, s ponosom predstavljamo naš Ivanec na državnoj i međunarodnoj sceni. Zahvaljujem gradonačelniku na ovom prijemu kojim pokazuje da prati i cijeni naš trud i rezultate. Neka ovo bude poticaj mladima da budu ustrajni i uporni u svojim težnjama da postignu izvrsnost, a mi ćemo se truditi da na sportskim terenima i dalje budemo u vrhu i da s ponosom pronosimo ime grada iz kojeg dolazimo – poručio je N. Jelić.

Prijam sportaša popraćen je kraćom video prezentacijom na velikom filmskom platnu kojom su fotografijama nagrađenih pojedinaca i ekipa prikazani njihovi uspjesi na sportskim terenima tijekom 2021. godine.

Sve nazočne pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, koji je ujedno i predstavio pozvane sportaše i njihove uspjehe. Uz N. Jelića, najboljeg futsal suca na svijetu u 2020. i 2018. godini (2019. je bio drugi), prijmu su nazočili i Stella Gotal, izbornica mlade ženske nogometne reprezentacije U-17, koja je nedavno vodila i seniorsku žensku nogometnu reprezentaciju te Marko Gotal, aktualni trener hrvatske rukometne reprezentacije U-15, a ujedno i trener SŽRK Ivanec i trener ekipe U-17 RK Ivančica Ivanec.

Prijmu su nazočili i letači Kluba padobranskog jedrenja LET Ivanec. Piloti Antun Lovrec i Damir Habek nedavno su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u preletima u Argentini; na međunarodnom natjecanju Ivanec Open ove godine Damir i Antun osvojili su zlato i srebro, dok je Sara Lovrec u ženskoj konkurenciji bila treća.

Na svečanosti su bili i predstavnici Šahovskog kluba Ivanec, koji ove godine ima državnog prvaka, Jakova Friščića (tek mu je 6 godina). Jakov se trenutačno nalazi na Europskoj šahovskoj olimpijadi u Nišu, a nakon toga vjerojatno putuje i na Svjetsku olimpijadu.

Svečanosti su se odazvali i predstavnici Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec, čija je ekipa U-13 nositelj dvostrukog državnog odličja (prvakinje u Zagrebu, viceprvakinje u Zadru), kao i predstavnici ŠRD Ivanec. Ribiči su u kadetskoj ekipi na čelu s Matijom Knezom ljetos osvojili prvenstvo kupa Hrvatske u Zagrebu, dok su mladi ribiči Filip Rogina i Filip Jamnić osvojili 2. i 3. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Prijmu su nazočili i predstavnici Karate kluba Ivanec. Njegovi karataši Luka Petak i Marin Vuđan su na državnom prvenstvu u Jastrebarskom osvojili brončane medalje u svojim kategorijama.

ivanec_prijem_za_sportase_28122021_01.jpg

ivanec_prijem_za_sportase_28122021_02.jpg

ivanec_prijem_za_sportase_28122021_03.jpg

ivanec_prijem_za_sportase_28122021_04.jpg

ivanec_prijem_za_sportase_28122021_05.jpg

ivanec_prijem_za_sportase_28122021_06.jpg

ivanec_prijem_za_sportase_28122021_07.jpg

ivanec_prijem_za_sportase_28122021_08.jpg

Označeno u