Radionice se održavaju u sklopu EU projekta Mentor od svibnja ove godine Foto: Udruga Mentor

Nove besplatne radionice za nezaposlene u Donjoj Voći, Vidovcu i Petrijancu

I.D./Varaždinske vijesti | 12.11.2015. u 08:09h | Objavljeno u Našim krajem

Sve nezaposlene osobe iz općina Donja Voća, Vidovec i Petrijanec pozvane su na sudjelovanje u besplatnim radionicama o samozapošljavanju u sklopu EU projekta "Mentor".

Udruga Mentor, zajedno sa svojim partnerima na projektu, tijekom studenog organizira nove radionice o samozapošljavanju. Cilj radionica je utjecati na veći angažman nezaposlenih osoba te razvijati poduzetnički duh potencijalnih kandidata za samozapošljavanje.

Kroz radionice polaznici će naučiti kako izraditi poslovni plan, naučiti što je sve potrebno za osnivanje obrta, firme, udruge ili zadruge. Polaznici radionica također će biti educirani o poticajima koje mogu zatražiti od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Radionice će se bazirati na temeljnim poduzetničkim vještinama i koracima koje poduzetnik prolazi od uočavanja poslovne prilike do registracije poslovnog subjekta. Poseban naglasak bit će na specifičnostima pojedinih vrsta poslovnih subjekata (OPG-a, obrta, j.d.o.o. i d.o.o.), njihovim razlikama te potrebnoj dokumentaciji za njihovu registraciju.

Radionice počinju 16. studenog, a održat će se u Donjoj Voći, Vidovcu i Petrijancu. Nezaposlene osobe zainteresirane za sudjelovanje na radionicama mogu se prijaviti:
- u Općinu Donja Voća  (tel. 766 - 713 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)
- u Općinu Vidovec (tel. 741-201 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)
- u Općinu Petrijanec (tel. 712-272 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)
ili na e-mail Udruge Mentor: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., kao i svojim osobnim dolaskom u općinu.