Ivan Ratković prvak Hrvatske u konkurenciji mlađih seniora

| 7.3.2016. u 08:52h | Objavljeno u Sport

 

Članovi Hrvačkog kluba Vindija osvojili su tri medalje na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore (U-23) održanom u Zagrebu. Titulu prvaka države i najsjajniju medalju osvojio je kapetan kluba Ivan Ratković u kategoriji do 98 kg. Jan Siročić u kategoriji do 80 kg osvojio je treće mjesto kao i Mihael Bešenić u kategoriji do 53 kg.

Nadomak medalje bio je i Nikola Conar. Poražen je u borbi za broncu u kategoriji do 98 kg. Na prvenstvu Hrvatske su još nastupili Nikola Bogović i Nikola Fajfarić u kategoriji do 66 kg te Antun Novko u kategoriji do 75 kg. Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore okupilo je natjecatelje iz 14 hrvatskih klubova.

Osim mlađih seniora ovog su vikenda nastupile i mlade nade Hrvačkog kluba Vindija. Riječ je o međunarodnom hrvačkom turniru „Zlatni pijetao“ koji je održan ove subote u Koprivnici.Mladi varaždinski hrvači osvojili su tri brončane medalje, Cris Benček u kategoriji do 33 kg, zatim Luka Fajfarić u kategoriji do 38 kg te Luka Balažinec u kategoriji do 73 kg. Sven Lebinec u kategoriji do 75 kg izgubio je borbu za treće mjesto. Na turniru su nastupili i Tomislav Čosić do 33 kg, David Slunjski do 40 kg, Leon Petrić do 44 kg, Filip Pešec do 65 kg, Ivan Bedeković i Ivica Florijanić do 73 kg te Nino Gredičak u kategoriji do 75 kg. Na turniru se natjecalo 418 hrvača iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Makedonije, Ukrajine i Češke.