Zlatni rukometaš Ivan Pajić: "Finale s Njemačkom bila je najteža utakmica na prvenstvu"

| 24.7.2023. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih je na Svjetskom prvenstvu u Danskoj osvojila zlatnu medalju, što im je treće uzastopno svjetsko zlato, pobijedivši Njemačku u finalu s 28:22.

Svoj obol ovom uspjehu dali su i igrači iz naše županije Jakov Kolarić i Florijan Kolarić, obojica rodom iz Vidovca i Varaždinac Ivan Pajić te vidovečki zet, golman Bruno Varšić, koji je kao mlad iz Splita došao u Varaždin i branio za Varteks Di Caprio. Prošle sezone bio je u MRK Čakovec,dok će u novoj sezoni čuvati mrežu GRK Varaždina 1930.

Jakov Kolarić član je RK Vidovec, Florijan Kolarić iz RK Silent Zagreb prelazi u RK Vidovec, dok je Ivan Pajić trenutno član RK Silent Zagreb. Pajić (39) član je hrvatske rukometne reprezentacije gluhih već 23 godine, točnije još od 2000. godine i u tom periodu osvojio je pregršt medalja.

Vlasnik je šest olimpijskih medalja,od kojih su pet zlatnog sjaja, a jedna je brončana, zatim tri zlatne medalje sa Svjetskih prvenstava i šest odličja s Europskih prvenstava, od čega je pet zlatnih i jedna srebrna medalja.

- Navikli smo ostvarivati velike rezultate i osvajati medalje, tako da smo očekivali da ćemo se i iz Danske vratiti s najsjajnijim odličjem, a nadamo da ćemo i za dvije godine na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojiti zlatnu medalju. Nakon Olimpijskih igara nekoliko će igrača završiti s igranjem u reprezentaciji, doći će mlađi, a vjerujem da će i oni pokazati da posjeduju kvalitetu. Sljedeće godine očekuje nas Europsko prvenstvo, a za dvije godine Olimpijske igre u Tokiju i na oba natjecanja idemo po najsjajnija odličja - rekao je Pajić.

U finalu Svjetskog prvenstva u Danskoj Hrvatska je pobijedila Njemačku 28:22, a bila je to ujedno i najteža utakmica za našu vrstu.

- Cijelo vrijeme su Nijemci igrali agresivan stil rukometa, gotovo stalno sa sedam igrača u polju. Dobro su snimili našu igru i taktiku koju smo koristili, zatvorili nam neke lopte, a i suci su malo svojim odlukama naginjali na njihovu stranu. Na poluvremenu smo imali prednost 14:12 i utakmica je bila neizvjesna sve do 55. minute, kada smo došli na pet golova razlike. Iako su naša dva igrača, Pero Jukić i Tomislav Bošnjak, dobila crvene kartone uspjeli smo do kraja sačuvati naše vodstvo i zasluženo pobijediti - rekao je Pajić.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...