Ivan Novak pobjednik na varaždinskom šahovskom turniru u spomen Želimira Rodeka Foto: ŠD Varaždin

Ivan Novak pobjednik na varaždinskom šahovskom turniru u spomen Želimira Rodeka

| 19.11.2017. u 20:55h | Objavljeno u Sport

Održan je šahovski turnir u spomen na prerano preminulog istaknutog varaždinskog šahovskog djelatnika Želimira Rodeka u Varaždinu u prostorijama restorana Lav.

Ovaj brzopotezni turnir, treći po redu organizirali su članovi ŠD Varaždin u suradnji sa Šahovskim savezom varaždinske županije. Na turniru je sudjelovalo 44 šahista iz Varaždinske županije, Međimurske županije i susjedne Republike Slovenije. Igralo se po švicarskom sistemu, uz tempo od 5 minuta i dodatak od 3 sekunde za odigrani potez po svakom pojedinom igraču.

Nakon odigranih 9 kola, dobiveni su i pobjednici po kategorijama. U kategoriji veterana iznad 60 godina starosti pobijedio je Boris Mitrović iz Slovenije. Prvo mjesto među juniorima do 18 godina starosti zauzela je nacionalni majstor Noemi Špiranec, član ŠD Varaždin, koja je istovremeno, sa osvojenih 6 bodova zauzela i sedmo mjesto u ukupnom poretku.

Pobjednik ovog memorijalnog šahovskog turnira sa 7,5 osvojenih bodova, bio je majstorski kandidat Ivan Novak, član ŠK Sloboda iz Mihovljana. Na drugo i treće mjesto plasirali su se majstorski kandidati, Goran Šegović i Ratko Novak, varaždinski šahisti koji trenutno zastupaju boje ŠD Međimurje iz Čakovca.

Pobjednicima su dodijeljeni prigodni pehari i medalje, a posebnu nagradu dobili su Vera Ister kao najbolje plasirana žena i devetogodišnji Max Poljan kao najmlađi sudionik turnira, oboje članovi ŠD Varaždin. Turnir je korektno i profesionalno odradio sudac Predrag Križanić. Organizatori turnira zadovoljni su odazivom i vjeruju da će ovaj turnir postati tradicionalan.