Ivan Dolovski: U Pitomači nas čeka jedna vrlo teška i tvrda utakmica

vv | 24.8.2023. u 20:01h | Objavljeno u Sport

Bumbari će u drugom kolu, u subotu, na 'noge' Pitomači, novom ligašu koji je u prvom kolu potvrdio nagagađanja da bi mogli biti jedna od boljih momčadi lige. Utakmica Pitomača - Varteks se igra u 17:30 sati, na popularnom 'Gmanju'.

Sezona za Bumbare teško da je mogla bolje početi. Prva pobjeda u klupskoj povijesti nad Međimurjem, tri boda na startu prvenstva, uz odlično navijanje i atmosferu u klubu. Junak pobjede bio je Ivan Dolovski, s dva gola.

Ipak, nije sve tako idilično izgledalo nakon prvog poluvremena. Početak utakmice je bio podosta tvrd, čak se činilo i malo 'napet', po vrlo teškom i sparnom vremenu.

- Stvarno, dosta je bilo teško na početku, vjerojatno radi vremena, a djelomično i igra Međimurja koje je djelovalo dosta dobro u fazi razgradnje napada i umrtljavanja igre. I izostanak Jakupaka nas je dosta poremetio, ali pokrpali smo se, i zaigrali kako treba te na kraju pobijedili – ističe Ivan Dolovski.

Trema je razbijena u drugom dijelu, gdje su Bumbari još više pritisnuli, a sve se otvorilo nakon prvog pogotka, kada je Varteks zaigrao puno bolje, i mogao i pobijediti s većom razlikom od 2:0. Strijelac oba pogotka bio je upravo Dolovski. Prvi gol je bio kazneni udarac, nakon prekršaja nad Glavicom, a drugi iz polukontre šutom s lijeve strane, nakon dodavanja Kanceljaka.

- Naravno da sam zadovoljan, nisam mogao ljepše otvoriti sezonu – ističe Ivan Dolovski, zvan Dule.

U Varteks je Dolovski stigao na proljeće, i odmah prigrlio 'cenera' na dresu. Dojam je da Bumbari već dugo, ako i ikad, nisu imali tako kvalitetnog ofenzivnog veznjaka, igrača koji je zaslužan za najviše kreacije prema naprijed. Sezona je otvorena sjajno, ali nema euforije.

- Tome nema mjesta. Izreka veli, u porazu se ne ponizi, u pobjedi se ne uzvisi. Radi se po trenerovim nalozima, koncentrirani smo da damo sve od sebe i to je to – ističe Dolovski.

A Varteksu slijedi put u Pitomaču, na 'noge' novom trećeligašu, vrlo organiziranoj i čvrstoj momčadi, koja je u prvom kolu slavila kod još jednog novog ligaša, Graničara iz Kotoribe. Spomenimo i da su domaći poveli 2:0 u 52. minuti, ali je Pitomača na gostovanju preokrenula na 2:3.

- Maksimalno smo koncentrirani na tu utakmicu. Čeka nas jedna tvrda momčad, a igraju doma, i sigurno će pokušati napraviti pritisak i na nas, malo i na suđenje te nas pokušati iznenaditi. Imaju odličan vezni red, tu će se voditi ključna bitka, a nadam se da ćemo uspjeti stići do novih bodova – ističe Dolovski.

Dobra vijest za trenerski tandem Vukelić-Trojak jest da je Jakupak prizdravio te će gotovo sigurno zaigrati na poziciji 'trojke'. Utakmica u Pitomači, bit će i novi dobar test snage ovogodišnjeg Varteksa.

- Ekipa je stvarno dobra, pojačali smo i napadački dio, a imamo i iskusnog golmana u Mrmiću. Važno je i da nam je klupa jača, imamo i širini, odlično se radi, atmosfera oko kluba je odlično. Sigurno možemo uloviti vrh tablice – zaključuje Ivan Dolovski.

Pobjeda u Pitomači bila bi novi sjajan podstrek na tom putu, ali za to će se trebati odraditi hrabro i koncentrirano svih 90 minuta na stadionu/igralištu, popularnom 'Gmanju', u Vinogradskoj ulici u Pitomači.