Iva Gerić srebrna na hrvačkom turniru Heros Lady Open 2023. u Poljskoj

| 3.12.2023. u 17:50h | Objavljeno u Sport

Na međunarodnom hrvačkom turniru Heros Lady Open 2023., koji je održan u poljskom gradu Boguszow-Gorcze, a na kojem je nastupilo 326 natjecateljica iz 20 država, sudjelovale su i članice Hrvačkog kluba Ludbreg.

U seniorskoj konkurenciji Iva Gerić uvjerljivo je došla do finala pobijedivši redom predstavnice Latvije, Francuske i Ukrajine, no u finalu je nešto bolja bila druga predstavnica Latvije, rezultatom 3:1.

Marta Besek je u prvoj borbi bila nadomak pobjede protiv iskusne Ukrajinke, no mala dekoncentracija pred kraj meča koštala ju je poraza.

U drugoj borbi pobijedila je poljsku predstavnicu, naturaliziranu Ukrajinku, što joj donosi borbu za broncu. Na žalost, netom pred početak tog meča, do nje je stigla vijest o smrtnom slučaju u obitelji, tako da Marta Besek u tom meču nije nastupila, pa je završila na 5.mjestu.

Iva Gerić i Marta Besek nastupale su u sastavu hrvatske reprezentacije za koju su još nastupile Veronika Vilk (Slatina) i Lana Nogić (Podravka) u seniorkama te Mia Kovač (Zagreb) i Lara Blažeković (Podravka) kod kadetkinja. Najviše uspjeha imala je Slatinjanka Veronika Vilk koja je osvojila broncu.

Na ovogodišnjem izdanju turnira kojeg ludbreške hrvačice pohode već dugi niz godina, uz Ivu Gerić i Martu Besek,po prvi put su nastupile mlade nade Monika Havaić i Lana Horvat.

Monika Havaić je u dvije borbe zabilježila dva poraza, dok je Lana Horvat uspjela ostvariti jednu pobjedu te dva poraza. Ni jedna od njih nije ostvarila značajniji plasman, ali su stekle dragocjeno iskustvo hrvanja na visokom nivou, a uz nešto više koncentracije mogla je biti još poneka pobjeda.

Ekipa hrvatske reprezentacije ostaje do petka u hrvačkom kampu, a s njima će biti i trener Ignac Horvat, dok se trener Krešo Horvat s mladim hrvačicama vratio u Ludbreg. Kući se vratila i Marta Besek.