Iva Gerić od 2. kola počinje svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Foto: HHS

Iva Gerić od 2. kola počinje svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

| 18.8.2021. u 10:01h | Objavljeno u Sport

Najbolja hrvatska juniorka, članica Hrvačkog kluba Ludbreg Iva Gerić, brončana s ovogodišnjeg Europskog prvenstva, doputovala je u Rusiju na Prvenstvo Svijeta u pratnji svog trenera Ignaca Horvata. ⠀

U ruskom gradu Ufa Gerić očekuje nastup u kategoriji do 62 kg, a nakon što je u 1. kolu slobodna, ludbreška će se hrvačica u natjecanje uključiti u 2. kolu, koje je na rasporedu sutra, a  suparnica će joj biti pobjednicu iz meča reprezentativki Indije i Njemačke. ⠀

Svjetsko juniorsko prvenstvo u hrvanu održava se od 16. do 22. kolovoza. Posljednji tjedan pred odlazak Iva Gerić je, zajedno sa svojim klupskim kolegicama Sandrom i Martom Besek, Ninom Gerić i Sarom Milner, provela u kampu u Nagykanizsi, gdje je brusila formu pod paskom mađarskog stručnjaka Zsolta Szatmarija.

Osim ludbreških hrvačica, tamo su bile hrvačice i hrvači iz mađarskih klubova te jedan nizozemski klub. Početak pripremnog ciklusa za Svjetsko prvenstvo Ivi Gerić je u dosta velikoj mjeri poremetila nezgodna ozljeda koljena, tako da je u jednom trenutku bio i upitan odlazak u Rusiju.

Srećom, ispostavilo se da je riječ o lakšoj ozljedi, koja je sanirana pod nadzorom doktora Borisa Lukića i Iva Gerić je spremna za nove izazove. Kao i uvijek do sada, Gerić je otišla na prvenstvo bez velikih najava, dati najbolje od sebe pa će vidjeti kuda će  je to odvesti.

Označeno u