Hrvačica Iva Gerić: "Htjela sam zlato, ali ne žalim jer sam dala sve od sebe" Foto: HHS

Hrvačica Iva Gerić: "Htjela sam zlato, ali ne žalim jer sam dala sve od sebe"

VV | 4.7.2022. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Hrvatska hrvačka reprezentativka iz Ludbrega, Iva Gerić nastupila je 31 lipnja i 1. srpnja na Europskom prvenstvu u Rimu za juniore i juniorke u kategoriji do 62 kilograma i osvojila odlično brončano odličje. Do medalje je stigla pobjedama protiv Turkinje Elmas Celik sa 4:3 u kvalifikacijama, Norvežanke Viktoria Miriam Oeverby sa 7:6, Talijanke Biance Contrafatto dok je u polufinalu poražena od Njemice Luise Scheel sa 5:0. Nakon toga u borbi za broncu svladala je Wiktoriu Stanetu sa 6:2. Unatoč odličnom rezultatu, ostaje žal za zlatnom medaljom koju je priželjkivala uoči početka prvenstva.

- Ciljala sam na zlato jer sam si to zacrtala uoči prvenstva, ali s obzirom na to da sam dala sve od sebe, koliko sam god mogla dati na strunjači, ipak sam na kraju zadovoljna jer znam da sam zbilja dala sve od sebe u tom trenutku i što se tiče samog turnira, nemam zamjerki - rekla je Gerić.

Njen put do medalje bio je izuzetno težak, s obzirom na to da je bila među rijetkima koja je morala odraditi jedan meč više od konkurencije. Naime, za razlike od većine, nije imala direktan ulaz u osminu finala, već je to svoje mjesto morala izboriti susretom u kvalifikacijama u meču s Turkinjom Elmas Celik koju je svladala sa 4:3.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...