Tjedan psihologije: 19. i 20. veljače na Psihošpancir u Varaždin

| 14.2.2016. u 17:02h | Objavljeno u Društvo

U Tjednu psihologije, manifestacije čija je svrha afirmacija psihologije i psihologa u Hrvatskoj, Društvo psihologa Varaždin (DPV) organizira Psihošpancir, dvodnevnu manifestaciju na kojoj će psiholozi iz različitih krajeva Hrvatske doći u Varaždin i govoriti o brojnim psihološkim temama. Psihošpancir će se održati 19. i 20. veljače

Program Psihošpancira će se odvijati na Sveučilištu Sjever, Sveučilišnom centru Varaždin, koji je suorganizator ove manifestacije. U programu Psihošpancira sudjeluju profesori i studenti Sveučilišta.

Na Psihošpancir dolaze brojni psiholozi iz svih krajeva Hrvatske, Zagreba, Zadra, Rijeke, Virovitice, Karlovca, Požege. Svi oni došpancirat će u Varaždin kako bi svima zainteresiranima prenijeli svoje bogato znanje i iskustvo koje imaju u radu s ljudima vrlo različite dobi i potreba.

Kroz predavanja o brojnim zanimljivim temama, radionice i predstavljanja rada u sredinama iz kojih dolaze, nastojat će prenijeti ono što svakome može pomoći ili obogatiti život kroz novu spoznaju, novo viđenje, nastojat će pokazati ono što svakodnevno rade u nastojanju da poboljšaju kvalitetu života, unaprijede zdravlje ili da ljudima pomognu u nošenju sa različitim problemima. U programu sudjeluju i brojni poznati psihijatri koji svojim temama obogaćuju ovaj festival psihologije.

- Posebnu pozornost posvetili smo učenicima srednjih škola kojima će pročelnici pojedinih studija (Odsjek za psihologiju FF Zagreb, Katolički studij, Hrvatski studiji) predstaviti studije psihologije u čemu će im pomoći i vježbenici psihologije iz svoje post-studentske perspektive. Uz ovu, brojne druge teme namijenjene su mladima - poručuju iz Društva.

Od nekih predavanja, za mlade su zasigurno interesantna Psihologija i matematika, Kockanja i mladi, Privrženost obitelj i privrženost – kakva je njihova uloga u ljubavnim odnosima u odrasloj dobi?, Adolescencija/adolescentna kriza, Pogled na radno mjesto 2020. godine, Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba: Što smo naučili?.

Također, predstavit će se brojne udruge i projekti koje pružaju usluge različitim korisnicima, kao što su MURID, Ježeva kućica, Zipka.

Bogat program Psihošpancira nudi brojne psihološke teme o kojima će govoriti psiholozi koji rade s djecom i odraslima, u školama, zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi, privatnoj praksi i udrugama.

Cjelokupni program Psihošpancira, koji se održava 19. i 20. veljače možete pronaći na internetskim stranicama Društva psihologa Varaždin.

Društvo psihologa Varaždin unatrag 30 godina okuplja psihologe koji rade na području Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, a danas ima oko 40 članova.