Istok Rodeš: Vrijeme je da pokažem konstantu

| 16.10.2023. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Za nešto malo manje dva tjedna počinje nova sezona u Svjetskom kupu alpskog skijanja, 12. po redu u kojoj nastupa Varaždinac Istok Rodeš. Prva utrka je na rasporedu u subotu, 28. listopada, to je utrka veleslaloma koja se održava u austrijskom Soeldenu, a za varaždinskog skijaša, sezona će početi utrkom slaloma u austrijskom Gurglu koja će se održati 18. studenog. Rodeš se trenutno nalazi na skijalištu kod Pitztala.

- U sedmom mjesecu smo odradili pripreme na skijalištu Zermattu i pet dana dvoranskih priprema, a krajem kolovoza i rujna smo odradili pripreme u Saas Feeu. Pripreme u svakom slučaju idu prema planu - istaknuo je Rodeš.

Varaždinski skijaš je od prošle godine promjenio opremu tj. skije na kojima se natječe, s Atomic skija je prešao na skije Völkl na koje se morao tokom prošle sezone priviknuti i sigurno su ga koštale pokojeg boljeg plasmana, ali sada je prošlo godinu dana i više ne bi trebale predstavljati problem na utrkama.

Još ima mjesta za napredak

- Priviknuo sam se već ranije, ali treba ipak vremena da to bude 100 posto. Dosta sam zadovoljan sa skijama i još ih testiramo, vidjet ćemo kako će to biti kada krene sezona, ali sam više manje zadovoljan, a zadovoljan sam i sa pripreme koje sam odradio. Još uvijek imam osjećaj da sam svake godine bolji i bolji i smatram da još nisam došao do tog nekakvog “plafona” u svom skijanju tako da ima mjesta za napredak u tom aspektu - objasnio je Rodeš.

Ostatak pročitatje u novom broju Varaždinskih vijesti...