Istok Rodeš Foto: HSS

ISTOK RODEŠ: Sljedeći korak za mene je postolje u Svjetskom kupu

| 28.10.2019. u 15:00h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Veleslalomskom utrkom u Soeldenu u Švedskoj 26. listopada počela je nova sezona u Svjetskom kupu alpskog skijanja. Prošla je sezona, nakon nekoliko sušnih godina, bila veoma uspješna za hrvatske skijaše koji su ostvarili prve plasmane u top 10 u slalomu, a najuspješniju sezonu od hrvatskih skijaša imao je upravo Varaždinac Istok Rodeš koji se nada da ove sezone može ponoviti taj uspjeh, a možda ga čak i nadmašiti.

- Ne razmišljam o tome na taj način. Puno je to utrka da bi si postavio neki specifični cilj, ali neki normalni sljedeći korak je postolje. Ne postavljam si neki specifični broj ili plasman na kojem bi morao biti, gledam više okvirno, ali smatram da je sve moguće jer ne osjećam ograničenja u svom skijanju. Želim biti najbrži i vjerujem da će biti tako - rekao je Rodeš. Još jednom je ponovio redovitu rutinu priprema. Početkom rujna pripremao se na skijalištu u švicarskom Zermattu gdje je proveo dva tjedna, jedan period priprema proveo je u Saas Feeu, a trenutačno je na priprema u Hintertuxu.

- Dosta smo već odradili i kako se polako bliži početak sezone počinje, manje se trenira, a više se natječe. Trudim se da budem što brži, sada se malo više odmaramo da budemo što odmorniji i da se forma polako može dizati. Mislim da su pripreme prošle odlično, skijaški sam sigurno na boljem mjestu nego što sam to bio u isto vrijeme prošle godine. Brži sam nego lani, a i kondicijski sam više nego spreman te mogu reći da sam apsolutan spreman za nadolazeću sezonu - napomenuo je Rodeš.

Ostatak pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...