Istok Rodeš Foto: HSS

Istok Rodeš: Sitnice su kumovale slabijim rezultatima ove sezone

| 8.4.2020. u 18:33h | Objavljeno u Sport

Zbog svjetske pandemije korona virusa sezona skijanja u Svjetskom kupu završila je ranije nego što je bilo planirano. Počelo je prilično dobro za varaždinskog skijaša Istoka Rodeša koji je na svojoj prvoj slalomskoj utrci sezone osvojio visoko 14. mjesto, što je najbolji rezultat kojeg je ostvario na slalomu u Finskoj, gdje 2017. i 2018. godine nije uspio završiti prvu vožnju. Nakon utrke u Finskoj uslijedile su tri slalomske utrke, Val d’Isere, Sljeme i Madonna di Campiglio, u kojima je izborio 25. mjesto.

Početak po planu

- Početak sezone išao je po planu, barem okvirno. Ja zapravo nisam bio previše zadovoljan tim rezultatima. Već u Leviju, gdje sam ostvario 14. mjesto, osjećao sam da to nije ni blizu mog maksimuma i nisam bio zadovoljan jer sam znao da mogu puno više od toga. Tek kasnije sam ušao u nekakvu pravu formu, taman prije i poslije Val d’Iserea, kada sam bio u sredini poretka u prvoj vožnji. To je išlo po planu, ali da sam bio zadovoljan rezultatima u prvim utrkama, to baš i ne mogu reći - objasnio je Rodeš.

Nakon toga uslijedila je serija utrka u kojima nije uspio ostvariti rezultate. U švicarskom Adelbodenu izletio je na početku staze, na utrci u Wengenu u prvoj vožnji ostvario je 35. vrijeme, nedovoljno za drugu vožnju, u Kitzbühelu ga je još jednom greška na prvoj dionici koštala plasmana u drugu vožnju, u Schladmingu je pokušao doći do druge vožnje presigurnim pristupom, što mu se nije isplatilo,dok je u Chamonixu “zahaklao” vrata i tako kompletirao niz od čak pet slalomskih utrka bez plasmana.

- Sitnice su kumovale tome da nisam uspio izboriti plasmane. U jednom periodu imao sam i problema s leđima, a u siječnju sam dobio i gripu, baš prije utrke u Wengenu. Svaka od tih sitnica uzela je po malo svoj danak i to je bilo dovoljno da baš kada sam ušao u dobru skijašku formu, u najbitnijem dijelu sezone nisam bio na svojih 100 posto i završilo je tako kako je završilo - istaknuo je Rodeš.

Pročitajte ostatak članka u novom broju Varaždinskih vijesti...