Istok Rodeš Foto: HSS

Istok Rodeš: Ovogodišnja Snježna kraljica bila mi je najteža utrka u karijeri

| 29.4.2019. u 17:15h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U nedavno završenoj skijaškoj sezoni konačno se ostvarilo ono što je varaždinski skijaš Istok Rodeš možda priželjkivao da mu se ostvari malo ranije u karijeri, a to je da izbori što više drugih slalomskih vožnji u Svjetskom kupu te da na kraju sezone osigura ulazak u top 30 skijaša,što bi mu, gotovo sigurno, garantirao i bolje rezultate. Sezona je imala klimav početak. U prve dvije utrke nije ostvario značajne rezultate. Na utrci u Leviju nije uspio završiti prvu vožnju, dok je u austrijskom Saalbachu-Hinterglemmu uspio završiti prvu vožnju, ali je ostao bez plasmana među 30 najboljih.

- U Leviju nisam uspio završiti vožnju, Val D’Isere se otkazao, a u Saalbachu je bilo čudo da sam bio čak 32. u prvoj vožnji jer je staza bila u jako lošem stanju, tako da sezona nije počela sjajno, ali je nakon toga došla Madonna di Campiglio - rekao je Rodeš.

Utrka u Italiji

Utrka u Madonni di Campiglio u prosincu 2018. bio je prijelomni trenutak sezone. U Hrvatskom skijaškom savezu uvijek su postojala nadanja za Rodeša za kojeg su znali da je dovoljno kvalitetan i brz da se plasira među najboljih 30 ili čak 20 skijaša na utrkama, ali je malo tko, uoči utrke, vjerovao i očekivao da može ostvariti zapaženi plasman, što je i učinio osvajanjem 7. mjesta. Bio mu je to najbolji rezultat u karijeri te najviši plasman na nekoj utrci Svjetskog kupa od 2015. godine kada je Ivica Kostelić u Kitzbühelu osvojio 4. mjesto u superkombinaciji.

Ostatak pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...