Istok Rodeš: Ovo bi mogla biti moja sezona Foto: Skijaški savez

Istok Rodeš: Ovo bi mogla biti moja sezona

| 2.11.2020. u 17:30h | Objavljeno u Sport

Unatoč pandemiji, počela je nova sezona Svjetskog kupa u alpskom skijanju. Iako ove godine nije imao problema s ozljedama, kao nekih prijašnjih godina, uoči početka priprema za novu sezonu, Varaždinac Istok Rodeš je imao iskustva s koronavirusom koji hara svijetom. Na kondicijskim treninzima u Delnicama sredinom kolovoza, zajedno s Filipom Zubčićem, na nepoznat način “pokupio” je ovaj zlokoban virus, ali srećom nije imao većih zdravstvenih problema te je bolest prebolio uz manje simptome.

Prebolio koronavirus

- Jedne noći sam se probudio i bilo mi je hladno, no nisam previše razmišljao o tome. Sljedeće jutro osjetio sam neku slabost, ali to sam pripisao kondicijskim pripremama. Taj dan smo trčali krugove, oko 20 kilometara i fizički mi je to bio najlošiji dan. Kada sam došao doma, saznao sam da sam pozitivan. Zubčić se zapravo prvi razbolio i imao simptome, a nas ostale to je nagnalo da odemo na testiranje. Od ostalih simptoma koje sam imao činilo mi se da sam bio umorniji nego inače. Par dana sam se odmarao, ali sam nakon toga, unutar svog doma, nastavio sam s treningom kao inače - rekao je Rodeš.

Zbog pozitivnog nalaza, Zubčić i Rodeš nisu mogli otići na predviđene skijaške treninge u švicarskom Zermattu, već su morali pričekati dva tjedna, zbog pravila samoizolacije, no s obzirom na to da obojica nisu imala jače simptome, nastavili su, bez većih komplikacija, s pripremama za novu sezonu. U novim okolnostima, s obzirom na to da su trenirali u periodu kada su sportske dvorane i fitnes centri bili zatvoreni, veliki dio priprema Rodeš je odradio na svom dvorištu.

Kondicijske pripreme kod kuće

- Tijekom lockdowna bio sam kod kuće, gdje sam odradio dio kondicijskih priprema, ali uglavnom smo odradili treninge normalno kao što smo i inače radili do sada. U Švicarsku smo išli na skijaške treninge, a onda smo upali na crvenu listu, što je značilo da ukoliko ćemo se vratiti, kod kuće moramo čekati 10 dana da bi ponovno mogli natrag u Švicarsku, pa smo odlučili da nam se ne isplati vraćati doma. Što se tiče kondicijskih priprema, ja srećom imam dvorište gdje sam mogao odraditi svoje kondicijske pripreme. Dio opreme posudio sam iz skijaškog saveza, a ostatak od Gibi Giba i kod kuće sam posložio sve što mi je trebalo za kvalitetnu fizičku pripremu - napomenuo je Rodeš.

Pročitajte cijeli članak u novom broju Varaždinskih vijesti...