Istok Rodeš očekuje nastup na Snježnoj kraljici: Odluka o nastupu bit će donijeta na dan utrke Foto: HSS

Istok Rodeš očekuje nastup na Snježnoj kraljici: Odluka o nastupu bit će donijeta na dan utrke

VV | 30.12.2021. u 15:22h | Objavljeno u Sport

Na današnjoj videokonferenciji za medije najavljeni su detalji održavanja utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2022. koje će tradicionalno obilježiti početak nove godine. Sljemensku utrku najboljih svjetskih slalomašica gledatelji će putem TV prijenosa moći pratiti 4. siječnja, a utrku najboljih svjetskih slalomaša 5. siječnja.

Na Sljemenu traju završne pripreme za jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj. U ženskoj utrci za titulu Snježne kraljice borit će se tri naše skijašice - Zrinka Ljutić, Leona Popović i Andrea Komšić, a na startu muške utrke očekuje se nastup čak šestorice domaćih skijaša. Siguran je nastup Filipa Zubčića, Mateja Vidovića, Samuela Kolege, Leona Nikića i Tvrtka Ljutića, dok će odluka o nastupu varaždinskog skijaša Istoka Rodeša biti donesena neposredno prije muške utrke.

Rodeš je u kolovozu ove godine doživio tešku ozljedu lakta na lijevoj ruci zbog koje je propustio dosadašnji dio sezone u Svjetskom kupu. Nakon dvije operacije na laktu, predviđeni povratak u sezonu je za Snježnu kraljicu, ali prognoze koliko će se moći natjecati s ozljedom lakta su još uvijek dosta nejasne.