Istok Rodeš: Nisam nezadovoljan, znam da imam skijanje koje spada u vrh Foto: HSS

Istok Rodeš: Nisam nezadovoljan, znam da imam skijanje koje spada u vrh

| 1.5.2023. u 15:03h | Objavljeno u Sport

Istok Rodeš utrkom na alpskoj kombinaciji u Petzenu u sklopu austrijskog državnog prvenstva u kojem nije startao drugu vožnju, završio je svoju sezonu koja je bila u najmanju ruku razočaravajuća za varaždinskog skijaša jer nadao se puno boljim rezultatima, ali još jednom se dogodio splet okolnosti koji mu nije išao na ruku, pa nije ostvario rezultate koje je priželjkivao.

Dio problema ove sezone leži u činjenici da je uoči starta sezone promijenio skijašku opremu, s Atomic skija prešao je na Völkl, ali očito još nije bio naviknut na njih pa je platio ceh prilagođavanja na nove skije.

- Teško je naći jedan razlog zašto je zapelo, ali promjena skija sigurno je bila dobra odluka. Na treninzima sam skijao daleko bolje i bio sam zaista brz, ali činjenica je da možda je malo štekala prilagodba na novi snijeg ili podlogu. Prilagodba nije bila tako brza kako je trebala biti jer nisam dovoljno dobro poznavao skije i što napraviti u kojem trenu. Možda sam i ja napravio neke greške za koje sam sam kriv što se tiče haklanja vrata na seriji utrka - objasnio je Rodeš.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...