Istok Rodeš najavio sezonu u Svjetskom kupu: Samo neka me zaobiđu ozljede

| 7.11.2022. u 18:00h | Objavljeno u Sport

Za nešto više od mjesec dana, točnije 11. prosinca na slalomskoj utrci Val d’Iserea,počet će sezona skijanja u Svjetskom kupu za varaždinskog skijaša Istoka Rodeša (26). Posljednje dvije godine imao je više nesreće nego mogućnosti i prilika da pokaže svoju brzinu i tehniku na stazama Svjetskog kupa. Nakon što je prošla sezona započela ozljedom lakta, zbog koje je prošle godine prošao dvije operacije, a nedavno odradio još jednu, treću operaciju, Rodeš se nada da je to konačno iza njega i da se sada može posvetiti samo i isključivo skijanju.

- U travnju sam obavio treću, nadam se i posljednju operaciju na laktu da se to konačno riješi do kraja. Nakon toga krenuo sam na kondicijske treninge. Zbog problema s laktom imao sam dosta rupa iz prošle sezone što se tiče treninga, ali sam se srećom uspio prilično brzo vratiti na svojih 100 posto što je, po meni, samo pokazatelj da sam jako dobro spreman, zapravo sam čak i bolji nego prije - rekao je Rodeš.

Promjena skija

U novu sezonu ulazi i s promjenom skija. Naime, do sada je bio na Atomic skijama, a od ove sezone bit će na Völkl skijama. Vrlo je zadovoljan s novim skijama i uvjeren da će na njima postizati još bolja vremena.

Pročitajte više u novom broju Varaždinskih vijesti...